Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

29 Eylül 2022 Perşembe

Nelerden Hoşlanıyorum, Neleri Yapabilirim Konu Anlatımı 4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2022 2023


 NELERDEN HOŞLANIYORUM? NELERİ YAPABİLİRİM?

İnsanlar fiziksel özellikleri olduğu kadar, ilgi alanları ve yetenekleri ile de birbirlerinden ayrılırlar. Örneğin bazılarımız resimde, bazılarımız müzikte, bazılarımız sporda, bazılarımız sosyal hayatta meraklı ve başarılı olabilir.

Burada; ilgi, ihtiyaç ve yetenek kavramlarını da doğru açıklamak gerekir.

İlgi; bir insanın ilgilendiği ve yapmaktan hoşlandığı alanlara ve şeylere denir.

İhtiyaç; insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli olan ve gerçekleşmediğinde sıkıntı yaşadıkları eşyalara veya koşullara denir.

Yetenek; bir kişinin bir şeyi anlama ve yapabilme gücüne denir.

Her insanın içerisinde keşfedilmek için haykıran bir ses vardır. Bazılarında bu ses belirgin bazılarında ise belirsizdir. İnsanların küçüklükten itibaren bu sesi dikkatle dinlemeli, öğretmenler ve aileler tarafından ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelidir. Yoksa bu yetenekler keşfedilmez ise zaman içerisinde sönebilir.

Örneğin Sosyal Bilgiler Kitabı’nda April Deniz gibi resim konusunda yetenekli bir çocuk; daha 5 yaşındayken ailesi tarafından desteklenmiş, 7 yaşında ise 240 bin eser arasında uluslararası bir yarışmada ikinciliğe kadar yükselmiştir. April Deniz gibi küçük yaşlardan itibaren kişisel özelliklerini ve yeteneklerini fark eden insanlar, kendilerini geliştirmiş ve başarılı olmuşlardır.

 Herkesin Bir Kimliği Var Ünitesi Genel Özet İçin Tıklayınız

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfası İçin Tıklayını



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder