Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

17 Nisan 2022 Pazar

Farklı Kültürler, Dünya Farklılıklarla Güzel Konu Anlatımı 4. Sınıf 2021 2022


FARKLI KÜLTÜRLER, DÜNYA FARKLILIKLARLA GÜZEL
Farklı ülkelerin farklı farklı özellikleri, alışkanlıkları vardır. Bu farklılıkları bilmeli ve onlara saygı göstermeliyiz. Örneğin ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde selamlaşma “Nasılsın?” sorusuyla başlarken, Japonya’da bu soruyu sormak ayıp karşılanır. Çünkü bunu duyan Japon, dışarıdan kötü ve hasta göründüğünü düşünür. Tayland’da ise avuç içleri birleştirilip başparmak çeneye doğru getirilerek yapılan selamlaşma, Tibet’te dil çıkararak yapılır.

Yine dinimiz İslamiyet'te yemeği sağ elle yemek emredilirken, Hindistan’da da benzer şekilde sol elle tabağa dahi dokunulmaz. İngiltere’de ise yemek servisi her zaman soldan yapılır. Eski Türk kültüründe kadın-erkek herkes ata bindiği için kadınlar dahi pantolon şeklinde kıyafetler giyerken, geleneksel İskoç kıyafetinde erkekler için etek benzeri bir kıyafet olan Kilt bulunur. Hintliler ise, dikişsiz bir kıyafet olan sariyi kullanırlar.

Kısacası; her halkın kendine özgü, onları diğer toplumlardan ayıran özellikleri vardır. Bu farklılıklar, ayrışma ve çatışma sebebi olarak değil kültürel zenginlik ve ilerleme olarak görülmelidir. Her kültürün diğer kültürlerden öğreneceği şeyler olduğunu unutmayalım. İnsanlığın tarihsel süreç içindeki gelişimi, bilgi birikiminin karşılıklı paylaşılarak geliştirilmesi ile oluşmuş ve hızlanmıştır. Unutmayalım ki, biz karşımızdakine saygı gösterirsek o da bize saygı gösterir. Karşılıklı saygının olduğu bir dünyada ön yargılar olmaz ve insan onuruna değer veren bir dünya oluşur.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder