Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

10 Nisan 2019 Çarşamba

Atatürk'ün Çocukluğu, Milli Bayramlar, Dini Bayramlar Testi, 2. Sınıf Hayat Bilgisi Konu Değerlendirmesi


Atatürk'ün Çocukluğu, Millî ve Dini Bayramlar Değerlendirme Sayfası

1.    Mustafa Kemal’in doğum yeri ve yılı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
a.     Selânik – 1881
b.     İstanbul – 1881
c.     Ankara - 1919
2.   Mustafa Kemal Atatürk’e “Kemal” ismini veren öğretmeni kimdir?
a.     Türkçe öğretmeni
b.     Matematik öğretmeni
c.     Tarih öğretmeni
3.   Mustafa Kemal’in Şemsi Efendi İlkokulu’na gitmesini isteyen kimdi?
a.     Annesi
b.     Dayısı
c.     Babası

4.   Mustafa Kemal’in baba ve annesinin isimleri, hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
a.     Ali Rıza Bey – Zübeyde Hanım
b.     Ali Mithat Bey – Feride Hanım
c.     Ahmet Murat Bey – Gülizar Hanım
5.   Mustafa Kemal, okul yıllarında nasıl bir öğrenciydi?
a.     Yaramaz, tembel, dikkatsiz
b.     Akıllı, çalışkan, dikkatli
c.     Kavgacı, tembel, başarısız
6.   Aşağıdakilerden hangisi, Mustafa Kemal’in gittiği okullardan biri değildir?
a.     Mahalle Mektebi
b.     İstanbul Harp Okulu
c.     Selanik Üniversitesi
7.   Aşağıdakilerden hangisi, dinî bayramlardan biridir?
a.     Zafer Bayramı
b.     Cumhuriyet Bayramı
c.     Kurban Bayramı
8.   19 Mayıs günü kutladığımız millî bayram hangisidir?
a.     Demokrasi ve Millî Birlik Günü
b.     Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
c.     Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
9.   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlama sebebimiz nedir?
a.     TBMM’nin açılışı
b.     Cumhuriyet’in ilanı
c.     Atatürk’ün Samsun’a çıkışı
10.  Millî bayramlarımızdan biri olan 15 Temmuz’da ne olmuştu?
a.     İçimizdeki hainler Türk halkına ateş açmıştı
b.     Düşman ordularına karşı zafer kazanmıştık
c.     Atatürk Samsun’a çıkmıştı 
11.  Cumhuriyet Bayramı hangi gün kutlanır?
a.     29 Ekim
b.     18 Mart
c.     15 Temmuz
12.  Hangisi millî bayramlarda yaptıklarımızdan biridir?
a.     Evlerde temizlik yapmak
b.     Evlere Türk bayrağı asmak
c.     Büyüklerimizin elini öpmek
13.  Hangisi dinî bayramların yararlarından biri değildir?
a.     İnsanlarımız arasındaki dayanışma artar
b.     Yoksul insanlar da et yemiş olur
c.     İnsanlar daha üzgün olur
14.  Millî bayramlarımızı kutlarken, hangisini yapmayız?
a.     Misafirler için tatlı, şekerleme almak
b.     Şehir merkezlerinde törenler yapmak
c.     Evlere ve resmî kurumlara bayrak asmak
15.  “Gökçe o gün çok heyecanlıydı. Ertesi gün bayramdı. Törende şiir okumak için seçilmişti. Tüm arkadaşları, öğretmenler ve veliler onu seyredecekti.”
Yukarıdaki paragrafa göre, kutlanacak bayram hangisi olabilir?
a.     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
b.     Ramazan Bayramı
c.     Kurban Bayramı
16.  15 Temmuz’da kutladığımız millî bayramın adı nedir?
a.     Şehitleri Anma Günü
b.     Demokrasi ve Millî Birlik Günü
c.     Kahramanları Anma ve Hatırlama Günü
17.  Atatürk’ün Millî Mücadele’yi başlattığı gün olan Samsun’a çıkış tarihi, hangi bayram olarak kutlanır?
a.     Zafer Bayramı
b.     Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
c.     Cumhuriyet Bayramı
18.  Türk Ordusu’nun, Atatürk’ün komutanlığında tüm düşmanları yenip yurdumuzu kurtardığı günün anısına kutladığımız bayram nedir?
a.     Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
b.     Demokrasi ve Millî Birlik Günü
c.     Zafer Bayramı
19.  Ülkemizin bağımsızlık sembollerinden biri olan İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği ve aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy’u anma günü olarak kutlanan gün hangisidir?
a.     29 Ekim
b.     15 Temmuz
c.     12 Mart
20. Türk Bayrağı’nda hangileri bulunur?
a.     Güneş ve yıldız
b.     Ay ve güneş
c.     Ay ve yıldız
Cevap Anahtarı: 1:A 2:B 3:C 4:A 5:B 6:C 7:C 8:B 9:A 10:A 11:A 12:B 13:C 14:A 15:A 16:B 17:B 18:C 19:C 20:C


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönderme