Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

2 Mayıs 2019 Perşembe

Toplama Çıkarma Problem Sınavı, 2. Sınıf Matematik Değerlendirmesi


2. SINIF TOPLAMA ÇIKARMA İŞLEMLERİ PROBLEM SINAVI

1.   Birinci teneffüs 27 ayran satan bir kantin, ikinci teneffüste ise 38 ayran satmıştır. Kantinin sattığı toplam ayran kaç tanedir?

2.  Aykut, fenerin bahçesine 3 deste elma, 2 düzine şeftali ağacı dikmiştir. Aykut, bahçeye toplam ne kadar ağaç dikmiştir?

3.  Bir akvaryumda 19 sarı balık vardır. Lacivert balıkların sayısı ise, sarı balıklardan 7 fazladır. Buna göre, akvaryumda kaç balık vardır?

4.  Tuğçe, bir kâğıda 4 onluk 2 birlikten oluşan sayıyı yazmıştır. Gökçe ise, bu sayının altına    3 onluk 5 birlikten oluşan sayıyı yazıp toplama işlemi yapmıştır. İki sayının toplamı kaç olur?

5.  Bir sınıfta 45 öğrenci vardır. Öğrencilerin 21 tanesi kız olduğuna göre, erkek öğrencilerin sayısı kaçtır? 


6.  Beril ve annesi 90 TL ile alışverişe çıkmıştır. İstedikleri montu 55 TL’ye aldıklarına göre, ceplerinde kaç TL kalmıştır? 

7.   Kumbarasında 40 TL olan Kürşat’ın, Kızılay’a 65 TL bağış yapabilmesi için, kaç TL’ye daha ihtiyacı vardır?

8.  Bir balıkçı salı günü 54 kilo balık tutmuştur. Cuma ise, salıdan 17 kilo az balık tutmuştur. Pazar günü ise, cuma gününden 18 kilo az balık tutmuştur. Buna göre, pazar günü kaç kilo balık tutmuştur?

9.  Bir otobüste 32 yolcu vardır. Durakta; 18 yolcu binmiş, 27 yolcu ise inmiştir. Buna göre otobüste, kaç yolcu kalmış olur?

10.  Kümeste 18 tavuk vardır. Civcivler ise tavuklardan 6 azdır. Civcivlerden 4 fazla hindi vardır. Buna göre kümeste toplam kaç hayvan yaşar?



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder