Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

15 Eylül 2011 Perşembe

Hareket ve Kuvvet Arasındaki İlişki - Fizik Dersi


hareket ve kuvvet arasındaki ilişkisi, ilköğretim fen ve tekolojileri ders notu, lise fen bilimleri konu anlatımı, hareket ve kuvvet arasındaki ilişki nedir, ders notlar, kuvvet ve hareket ilgili deney,
Kuvvet ve Hareket Arasındaki İlişki

Bir cisme kuvvet uygulandığında Cisim hareket eder.Sürtünme Kuvveti Hareket halindeki bir arabada frene basılırsa araba yavaşlar,bir süre sonra durur.Cismin hareketini engeller Harekete ters yöndeki etki sürtünme kuvvetidir

Kuvvet Duran Cisimleri Hareket Ettirir, Hareketli Cisimleri Durdurur, Hareketin Yönünü Değiştirir.


Bunu bir deneyle görelim

KUVVET DURAN BİR CİSMİ HAREKET ETTİRİR Mİ?


DENEYİN AMACI: Duran bir cisme kuvvetin etkisini görmek.
HAZIRLIK SORULARI:
1-Duran bir cismi harekete geçirmek için ne yapılmalıdır?
2-Hareket halindeki bir cisme bir etki uygulayarak cismin hızınıKuvvet Ve Hareket Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? Kuvvet Ve Hareket Arasındaki Fark doğrultusunu ve yönünü değiştirebilir miyiz?
KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER:
1-bir döküm ayak
2-dinamometre
3-iplik


DENEYİN YAPILIŞI:
1-Bir döküm ayağının vidasına bir iplik bağlayıpKuvvet Ve Hareket Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? Kuvvet Ve Hareket Arasındaki Fark ucuna ilmik yapınız.
2-Dinamometreyi ipliğe bağlayarak çekiniz.

DENEYİN SONUCU:
Yaptığınız deneyde dinamometre belli bir kuvvet değerini gösterirkenKuvvet Ve Hareket Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? Kuvvet Ve Hareket Arasındaki Fark döküm ayağın hareket ettiğini görürsünüz.

TEORİK BİLGİ:
Kuvvet nedir?
Duran bir cismi hareket ettirenKuvvet Ve Hareket Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? Kuvvet Ve Hareket Arasındaki Fark hareket halindeki bir cismi durduran veya hareket hızınıKuvvet Ve Hareket Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? Kuvvet Ve Hareket Arasındaki Fark yönünüKuvvet Ve Hareket Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? Kuvvet Ve Hareket Arasındaki Farkdoğrultusunu ve cisimlerin biçimlerini değiştiren etkiye “kuvvet” denir.
Kuvvet vektörel bir büyüklüktür ve vektörle gösterilir ( → ) . Kuvvetin değeri dinamometre ( yaylı el kantarı ) ile ölçülür. Kuvvet “F” ile sembolize edilir ve dört elemanı ile tanımlanır. Bunlar:

Başlangıç noktası Kuvvet birimleri:
Doğrultusu gramkuvvet ................g-f
Yönü kilogramkuvvet...........kg-f
Şiddeti Dyn ve Newton ( N ) ‘dur.

Benzer Yazılar



3 yorum:

  1. emeğinize sağlık çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  2. TEŞEKKÜRLER yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  3. sınıf kaçıncı ınıf ve iğrenç açıklamio bir şeyi

    YanıtlaSil