Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

7 Ağustos 2011 Pazar

Clauses - İngilizce Test


clauses ingilizce online test çöz, ingilizce cevaplı test çöz,
Clauses
                                                                    
1- He is the child ……… broke my window.

a)            of which
b)           what
c)            who
d)           in which
e)           on which


  2- People ……… sell houses are called house
  agents.

a)            of which
b)           whose
c)            what
d)           who
e)           in which

  3- The man ……… they are talking about is my
  uncle.

a)            in which
b)           of whose
c)            who
d)           whose
e)           of whom

  4- A widow is a woman ……… husband is dead.

a)            what
b)           which
c)            whose
d)           that
e)           of which

  5- He is the man ……… house the money were
  stolen from.

a)            on which
b)           whom
c)            whose
d)           who
e)           in which

  6- They met some people ……… bus had broken
  down.

a)            what
b)           whose
c)            that      
        d)   whom
        e)   in which
               
  7- The architect ……… projects won prizes will
  build a long over the river near our city.

a)            in which
b)           whose
c)            what
d)           of whom
e)           who

  8- A teacher is a sort of physician ……… aim
  is to cure his patients of childishness and
  ignorance.

a)            what
b)           whose
c)            that
d)           of whom
e)           of whose

  9- According to the article ……… was
  published in the paper yesterday the world is on
  the verge of becoming extinct.

a)            which
b)           where
c)            on which
d)           whom
e)           of whose

  10- We stayed at Sema Hotel, ……… Nuri
  recommend to us.

a)            of whose
b)           of which
c)            which
d)           whom
e)           in which

  11- Nuri works for a company ……… makes
  television sets.

a)            in which
b)           of whose
c)            whose
d)           which
e)           what







                                                                    
  12- I would like to live in a city ……… there is
  plenty of super markets.

a)            whose
b)           what
c)            where
d)           whom
e)           what

  13- I want to see the house ……… I was born.

a)            who
b)           of which
c)            whom
d)           where
e)           whose

  14- This is the city ……… my aunt lives.

a)            that
b)           where
c)            on which
d)           of whom
e)           in which

  15- No matter ……… you go, you can’t escape
  from yourself.

a)            where
b)           in which
c)            whom
d)           what
e)           of which

  16- It was Mike ……… told the police.

a)            of whose
b)           what
c)            who
d)           on what
e)           which

  17- It was my mother ……… threw an egg at
  him yesterday.

a)            who
b)           of whose
c)            of which
d)           what
e)           whom

      


               
  18- I wonder ……… told all these lies to you.

a)            where
b)           in which
c)            that is
d)           who
e)           what

  19- We looked to the woods ……… something
  large was making its way through the trees
  toward the road.

a)            where
b)           that is
c)            of whom
d)           what
e)           of which

  20- James lives in Port Royal, Kentucky, ………
  his family has worked the land for generations.

a)            whose
b)           which
c)            where
d)           on which
e)           what

  21- According to Turkish tradition, a girl ……...
  is going to marry should get her father’s
  consent.

a)            on which
b)           of which
c)            who
d)           whom
e)           whose

  22- The roman numeral system, ……… letters
  represent numbers, was dominant in Europe
  for nearly 2.000 years.

a)            which
b)           in which
c)            who
d)           of which
e)           what









                                                                    
  23- The subject which an artist selects for
  painting depends largely upon the time ………
  he lives.

a)            which
b)           what
c)            in which
d)           whose
e)           that is

  24- We are aware of different materials fur,
  metal, cloth, glass and the way ……… light is
  absorbed or reflected by each to show its
  particular qualities.

a)            in which
b)           of whom
c)            what
d)           on which
e)           whom

  25- Botticelli, an example of ……… work we
  have already seen, was active during the last
  part of the 15th century.

a)            on which
b)           in which
c)            whose
d)           where
e)           which

 

 

CLAUSES  (Cevaplar)


1.C         2.D       3.C        4.C         5.C
6.B         7.B        8.B        9.A        10.C
11.D      12.C      13.D      14.B       15.A
16.C      17.A      18.D      19.A       20.C
21.C      22.B      23.C      24.A       25.C
               






Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönderme