Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

31 Mayıs 2022 Salı

Kaynakların Önemi Konu Anlatımı 4. Sınıf Fen Bilimleri 2021 2022


KAYNAKLARIN ÖNEMİ

Yaşam için en önemli kaynağımız sudur. Vücudumuzdaki sistemlerin ve organların dengeli ve düzenli çalışabilmesi için su, hayati bir önem taşır. Tüm canlıların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için suya ihtiyaçları vardır.

Yeryüzündeki su kaynaklarının çok az bir kısmı kullanılabilir özelliktedir. Okyanus ve denizlerde yer alan sular tuzlu olduğundan kullanılamamaktadır. Dünyanın pek çok yerinde hızlı nüfus artışı, suyun kirlenmesi, küresel ısınma ve bilinçsiz tüketim önemli bir sorundur. Bu sorunlardan dolayı su kaynakları hızlı bir şekilde azalmaktadır. Yakın bir gelecekte dünyamızın en büyük sorunu susuzluk olacaktır.

Yaşam için gerekli olan kaynaklardan biri de besinlerdir. Beslenmenin temel ihtiyaçlarımızdan biri olduğunu öğrenmiştik. Su gibi diğer besinler de doğada sınırlı şekilde bulunur. Eğer besin kaynaklarımızı dengeli ve dikkatli kullanmazsak ileride açlık gibi sorunlarla karşılaşabiliriz.

Yaşamımız için önemli olan bir diğer kaynak da elektrik enerjisidir. Televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi ve daha birçok ev aleti elektrikle çalışmaktadır. Sağlık, ulaşım ve eğitim gibi hayatımızın her alanında elektrikten faydalanırız. Bizim için bu denli önemli olan elektriğin üretimi çok masraflıdır. Elektrik elde etmek için kullandığımız su, kömür, doğal gaz gibi kaynaklar tükenebilir kaynaklardır.

Elektriği kullandığımız zaman elektrik elde etmek için kullandığımız bu kaynakları da tüketmiş oluyoruz. Bu yüzden elektrik enerjisini kullanırken dikkatli olmalıyız.

Tüm 4. Sınıf Fen Bilimleri Konuları İçin Tıklayınız



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder