Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

15 Mart 2022 Salı

Ailemde ve Çevremde Ekonomik Faaliyetler Konu Anlatımı 4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2021 2022


AİLEMDE ve ÇEVREMDE EKONOMİK FAALİYETLER

Günlük hayatımızda ihtiyaçlarımızı karşılamak için birçok ürün kullanırız. Bu ürünlerin bir kısmı doğadan karşılansa da büyük çoğunluğunu üreterek elde etmek zorundayız. Bu ürünler bizlere ulaşana kadar çeşitli aşamalardan geçer.

Üretim: Üretmek için yapılan faaliyetlere üretim denir.

Doğal maddeler, atölye ve fabrikalarda işlenerek ürün haline getirir. Hazırlanan ürünler dağıtılarak insanlara ulaşması sağlanır.

Dağıtım: Bir ürünün tüketiciye ulaşması için ilgili yerlere götürülmesine dağıtım denir. Dağıtım tır, kamyon, tren, uçak, gemi gibi ulaşım araçları ile yapılır.

 

Meslekler        

İnsanların geçimlerini sağlamak için sürekli yaptıkları emek harcadıkları işe meslek denir. Toplumda ihtiyaçların karşılanması için meslekler oluşmuştur meslekler toplumdaki iş bölümüdür. Fırıncı ekmeğimizi yapar, temizlik görevlileri çevrenin temiz kalmasını sağlar, sağlık problemleri ile karşılaştığımızda doktor, hemşire, ebe bizimle ilgilenir. Öğretmenler meslek sahiplerini yetiştirmek için çabalar.

·         Her meslek bir ihtiyacı karşılamak üzere ortaya çıkmıştır. Tüm meslekler kendi alanında önemlidir. Çiftçi olmadan fırıncı ekmek yapamaz. Eczacı olmadan doktor reçete yazamaz.

Polis olmadan güvenliğimiz sağlanamaz.

·         İnsanların meslek sahibi olmaları yetmez, mesleklerini severek en iyi şekilde yapmaları gerekir.

5. Sınıf Ekonomik Faaliyetler Konusu İçin Tıklayınız



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder