Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

3 Kasım 2016 Perşembe

Atatürk'ün Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl


Mustafa Kemal Atatürk'ün Nüfusa Kayıtlı Olduğu Şehir Neresidir?

Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1881'de Selânik'te doğduğunu hepimiz biliriz. Bunu biliriz de, Atatürk'ün hangi ilin nüfusuna kayıtlı olduğunu kaçımız bilir?

Mustafa Kemal Atatürk; 1881 yılında, o dönem Osmanlı Devleti hâkimiyeti altında bulunan Selânik şehrinde dünyaya geldi. Sonrasında; ömrü savaşlarda, milleti için meydanlarda, milleti için çalışmada geçti. Birçok şehri düşmandan kurtardı, birçok şehri ise Cumhurbaşkanı sıfatı ile gezdi. Her şehir onu bağrına bastı, her şehir en güzel ve merkezi caddelerine O'nun ismini verdi. Her şehir onu çok sevdi de, o hangi şehrin memleketi olmasına izin verdi? Hepimizin nüfusa kayıtlı olduğu bir şehir elbette var. Hiç düşündünüz mü? Atatürk hangi şehrin nüfusuna kayıtlı?

Başkent ilan ettiği Ankara mı, yoksa kurtuluşuna çocuklar gibi sevindiği İzmir mi? Düşman işgali altındayken terk edip, tek kurşun atmadan kurtardığı göz bebeği İstanbul mu? Yoksa her şeye başladığı Samsun mu? Ya da anavatana katılması için sağlığını dahi düşünmediği Hatay mı? Amasya, Erzurum, Sivas, Çanakkale, Kastamonu, Yalova, Konya, Trabzon, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Antalya, Adana... Her şehir ile ilgili kuvvetli anıları vardı O'nun. Peki, hangi şehre verdi bu kıymetli unvanı?

Bu kadar beyin fırtınası yeter. Lafı daha fazla uzatmayalım...

Atatürk; Gaziantep İli, Şahinbey İlçesi, Bey Mahallesi kütüğüne kayıtlıdır. Yani; nüfusa kayıtlı olduğu yer Gaziantep, Şahinbey'dir.

Gazi Mustafa Kemal; 26 Ocak 1933 günü, çıktığı yurt gezisi kapsamında Gaziantep'e gelmiştir. Ertesi gün ise, Ramazan Bayramı olması dolayısıyla valilikte bayramlaşma töreni yapılmıştır. Bu tören esnasında; Gaziantep Şehir Meclisi'nin aldığı karar neticesinde hazırlanan nüfus belgesi, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e sunuldu. Atatürk, artık resmen Gaziantepliydi.



Benzer Yazılar



14 yorum:

  1. Çok güzel hazirlamissiniz ellerinize saglik :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşım 57 bu kadarmi olur yani ben şimdi öğrendim birde antepliyi pek sevmezdim şimdi çok seviyorummmm..

      Sil
    2. Antepliyi neden sevmezdiniz bende bir antepljyim antep diğer doğu illerine benzemez.

      Sil
    3. Doğuda Ne War Rafk Bnde Antepliyim

      Sil
  2. Çok güzel hazirlamissiniz ellerinize saglik :-)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel hazirlamissiniz ellerinize saglik :-)

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim 100 yüz doğru bir cevap

    YanıtlaSil
  5. Güzel olmuş işime yaradı
    {Teşekkürler}

    YanıtlaSil
  6. Bazı göztepeli dingillerde göztepeye kayıtlı oldugunu iddia ediyor 😂

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Antepli oluşumdan utandım

    YanıtlaSil
  9. neden baba yurdu atinayı seçmemiş.bizim siyasetciler.Antebe değil.Atinadaki evini onardılar...halbuki Antep türkiyenin en iyi şehridir.Antebi.Atatürk değil.Antepliler kazandı.sütcü imamlar,fırıncı babalar kazandı.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba.Ben küçüğüm.Okulda ö.4 tane soru sordu hepsini bilene kitap. Ö. Bunu yazmıştı.Bende en mantıklı,en güvenilir yanı bu siteye tıkladım 😊

    YanıtlaSil