Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

19 Eylül 2011 Pazartesi

Sünger Bob Çocukların Zihin Gelişimine Zararlı


Çocukların önde gelen kahramanlarından biri olan Sünger Bob hakkında akıllara durgunluk veren iddia!

Biz küçükken Susam Sokağı, Voltran, Transformers gibi yayın ve çizgi filmlerle büyüdük. Fakat öyle bir kuşak var ki Sünger Bob karakterinin her an her yerde karşılarına çıktığı bir dönemde ekran başına geçti.

Evet, belki güzel ve bir o kadar da eğlenceli bir çizgi filmdi Sünger Bob ama yapılan son araştırmalardan sonra, hala bu çizgi filmi çocuklarınıza izletmek isteyecek misiniz, orası birazcık tartışmalı. Geçtiğimiz günlerde birçok pediatri uzmanın üzerinde emeği geçen bir rapor yayınlandı. Rapor, Süger Bob isimli çizgi filmin tam tamına dokuz dakikalık izlenme süresinde çocukların beyin fonksiyonlarını sıfıra indirdiğini iddia ediyor.

Araştırma hipotezini savunmak için yapılan deneyde, dört yaşında 60 tane çocuk seçildi. Bu çocuklardan 20'si Sünger Bob izlemeye koyulurken, diğer 20 çocuk Calliou isimli yayını izlediler. Kalan 20 çocuksa oturup boyama kitaplarıyla uğraştılar. Aradan dokuz dakika geçtikten sonraysa, her guruba farklı farklı görevler verildi. Sonuç: Sünger Bob izleyen çocuk gurubu kısa vadede ne yapacaklarını tam olarak anlayamadılar. Bilim adamlarının bu noktada düşündükleri tek şeyse, gelişim çağında olan çocuklarının bu kadar hızlı gelişen görüntüleri izlemeleri sonucu, derin düşünme yeteneklerini kaybettikleri yönünde oldu.

Kısacası sorun sadece Sünger Bob ile kalmıyor. Olayların gereğinden fazla hızlı geliştiği birçok yayın çocukların gelişimlerini olumsuz etkiliyor. Fakat bu çizgi film ile büyüyen bir nesil de olduğunu unutmamak lazım.
Sünger Bob Nal Trende Fırlatma Oyunu

Benzer Yazılar



8 yorum:

  1. ben eskiden çok izlerdim ama şimdi izlemiyorum ama bu yazıyı görmeden önce izlemeyi bırakmıştım.

    YanıtlaSil
  2. bence çok saçma

    YanıtlaSil
  3. Hatice
    Calalliou'nun arkasındaki güç (yapım, şirket, mafya..) Sünger Bob'a karşı... Para Süngercim, dert para, boş ver sen bildiğin gibi yaşa :))

    YanıtlaSil
  4. ne yani caillou daha mı iyi?bence sünerboda bişey yok

    YanıtlaSil
  5. AMA BAŞKA FİLİM GÜZEL DEWYİL BANA NE İZLEYECEM

    YanıtlaSil
  6. Yapılan deney tamamı ile yanlıştır, bir gruba eğitici(muhtemelen matematikle ilgili) bir çizgi film, izletip diğer gruba insanların eğlenmesi için yapılış bir çizgi film var, elbette ki eğitici çizgi film seyredenler daha iyi yanıt verir, bu yapılan aptalca ve karalama deneyinin doğrusu, bir tarafa sünger bob'u izletip diğer gruba hiçbir şey izletmemek olacak, o zaman sünger bob'un yararları ve zararları ortaya çıkacaktır, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyorsunuz olmuyor. Benimle aynı fikirde ve benimle aynı bilgilere sahip insanları tenzih ederim söyleyeceklerim bu kadardır.

    YanıtlaSil
  7. gerçekten çok saçma bence sünger bob dur başka bişeydir bu bilgi tamamiyle yanlış!

    YanıtlaSil
  8. DİKKAT bir çok cizgilfilimde sübliminal mesaj/ 25.kare var yani cizgifilmin içerigine sizin gormeyeceginiz şekilde konulan kotu yazılar şekiller vs arastirirsaniz eğer süngerbob dada var araştırın 25. Kareyı önemli birsey ve gerçek

    YanıtlaSil