Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Ortaöğretime Yerleştirme İşlemleri Kayıtları Başladı



  • Asıl kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin kayıtları bugün başladı. 5 Ağustos 2011 Cuma günü saat 17.00'de sona erecek.

  • Veliler, e-Okul "Veli Bilgilendirme Sistemi"nden sürekli olarak bilgilendirilecek.

  • Genel liseye kayıt yaptırmak isteyenler 01–26 Ağustos 2011 tarihleri arasında genel lise müdürlüklerine müracaat edecekler.

  • Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 2011 yılı yerleştirme işlemleri; Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirilerek, sonuçlar duyurulmuştur. Yerleştirme işlemlerine ilişkin sayısal veriler kamuoyu ile paylaşılmıştır.
    Bu yıl; adayların bir okula asıl kayıt hakkı kazansın veya kazanmasın, bir veya daha fazla okul için de yedek kayıt hakkı kazanabildiği yeni bir uygulamaya geçilmiştir.
    "Sınav Sonuç Belgesi"nde, öğrencinin asıl kazandığı okul ile yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırası belirtilmektedir. Bunun yanı sıra; veliler e-Okul "Veli Bilgilendirme Sistemi"nden sürekli olarak bilgilendirilecektir.
    Bu kapsamda asıl kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin kayıtları bugün (01 Ağustos 2011 tarihinde) başladı ve 05 Ağustos 2011 Cuma günü saat 17.00'de sona erecektir. 
    Özellikle asıl veya yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.
    Süresi içerisinde kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz, bu haklarını kaybedeceklerdir. Öğrencilerimizin kayıt haklarını kaybederek mağdur duruma düşmemeleri açısından velilerimizin, e-Okul sistemi üzerinden yerleştirme takvimini takip ederek çocuklarımızın geleceği ile ilgili olarak büyük önem arz eden bir hususta dikkatli olmalarında fayda görülmektedir.
    Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen öğrencilerle, başvuru yapmayan öğrencilerden genel liseye kayıt yaptırmak isteyenler 01–26 Ağustos 2011 tarihleri arasında genel lise müdürlüklerine müracaat edeceklerdir. Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler ise yine aynı tarihlerde e-Okul sistemi üzerinden elektronik ortamda en fazla 10 adet tercih yaparak e-Kayıt başvurusunda bulunacaklardır. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci kayıtlarında; terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenlerimizin çocukları, şehit, malul ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların durumlarını belgelendirmeleri ve istemeleri halinde, istedikleri genel veya meslek lisesine kayıtlarının yapılmasına imkân verilmiştir.
    Bu vesileyle ortaöğretime yerleştirme öncesinde başarılı olan öğrencilerimizi, okullarını, öğretmenlerini ve ailelerini bir kez daha kutluyoruz.


    Benzer Yazılar



    0 yorum:

    Yorum Gönder