Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

28 Nisan 2011 Perşembe

Değerler Eğitimi Nisan Ayı Raporu


Değerler Eğitimi Nisan Ayı Vefa Teması Etkinlikleri Raporu

"Vefa duygusunun anlamını öğrencilere kavratmak için, bazı etkinlikler yapıldı. Vefa duygusunun ne olduğu örneklerle anlatıldı. Vefa duygusunun yoğun olarak işlendiği “Beyaz Melek” filmi örnek verildi. Bu filmdeki huzurevlerinden bahsedilip, huzurevinin amacı, görevi ve toplumsal öneminden bahsedildi.

Büyükşehirlerdeki huzurevlerinin ve Anadolu’daki şehirlerdeki huzurevlerinin farklarından, filmden örnekler verilerek bahsedildi. Öğrencilere; “Hayalinizdeki huzurevini çizin!” konulu resim çalışmaları yapıldı ve “Huzurevi, huzursuzluk evi hâline gelmesin!” temalı konuşmalar yapıldı. Ayrıca Türkiye’deki ilk huzurevi olan ve Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid tarafından yaptırılan “Darülaceze Müessesesi” hakkında araştırma ödevi verildi. Sınıflardan seçilen öğrenciler; ileriki bir tarihte randevu alınarak Darülaceze’ye ziyaret düzenleyecekler. Bu ziyarette; öğrenciler vefa duygusunu yaşayarak tadacaklar ve onların hayatlarında unutulmaz bir anı olacak bu ziyaret; öğrencilerin vefalı bireyler olmaları konusunda belirleyici olacaktır."

Not: Değerler Eğitimi Aylık Raporu'nda;  Mart ve Nisan ayları birlikte ele alınmış; bu yüzden Mart'ta "Sevgi" teması, Nisan'da ise alt değerlerden "Vefa" duygusu konu edilmiştir.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder