Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

15 Mart 2011 Salı

MEB, 2010 GY-GK Sınavının Neden İptal Edilmediğini Açıkladı


adaylar3Milli Eğitim Bakanlığı, 2010 KPSS'ye ilişkin olarak Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından sorulan sorulara yanıt verdi. Verilen yanıtlarda, adaylar tarafından çok sık dile getirilen bir soruya da cevap verildi. Buna göre, yapılan çok boyutlu analiz doğrultusunda, sadece Eğitim Bilimleri testinde, bir grup adayın bariz olarak genel dağılımın dışına çıktığı tespiti yapıldığı için 2010 EB testi iptal edilmiştir. Benzer bir tespit Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde yapılamadığından, bu testler iptal edilmemiştir.
Sayın Ekici tarafından sorulan sorular aşağıda yer almaktadır. Verilen cevap ise sayfanın altında resim formatında yer almaktadır. Ancak sorulan bir soruya özellikle yanıt verilmemesi dikkat çekicidir. Cevep verilmeyen soru şu şekildedir: "5-Daha önceki sınavda soruların tümünü yapanların şimdi kaç puan aldıklarını açıklar mısınız?"
İŞTE SORULAR VE YANITLAR
10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkan karışıklık ve “kopya” söylentileri nedeniyle iptal edilmiş, İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavı 31 Ekim 2010 tarihinde yeniden yapılmıştır. Yeniden yapılan sınavla ilgili bazı hususlar hakkında, Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU’ya; 1- Soruları çalındığı gerekçesiyle iptal edilen sınavda 100 üzeri net çıkararak Ankara ve İstanbul'da sınava girmeye zorlanan adayların kaçı yeniden yapılan sınava girmiş, kaçı girmemiştir?
2-Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarında da kopya çekildiği açıktır, sınav sonuçları Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri bakımından niçin değerlendirilmemiştir?
3-31 Ekim 2010 tarihinde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri sınavında 100 üzeri net yapanların dağılımını açıklar mısınız?
4-Branşlara göre puan sıralamasını, hangi branşta, hangi puan diliminde kaç aday olduğunu açıklar mısınız?
5-Daha önceki sınavda soruların tümünü yapanların şimdi kaç puan aldıklarını açıklar mısınız?
6-Erteleme nedeniyle son iki ay içinde yaş sınırını dolduranlar için nasıl bir düzenleme düşünüyorsunuz? Bu kişiler Aralık atamasına başvurabilecekler mi?
7-Kasım sonu itibariyle askerlik tecili bitenler için bir düzenleme düşünüyor musunuz? Kendilerinden kaynaklanmayan bu gecikmenin faturası onlara mı çıkarılacaktır?” sorularını içeren soru önergesi verilmişti.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder