Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

8 Mart 2011 Salı

İptal edilen KPSS'nin yarattığı mağduriyet, MEB'i tek atama ısrarından vazgeçiriyor mu?


Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl yaptığı açıklamada, 2011 yılından itibaren öğretmen atamalarının tek seferde yapılacağını belirtmişti. Ancak MEB; iptal olan KPSS sonrasında, öğretmen adaylarının talepleri karşısında, sürekli farklı tepkiler vermektedir. İlk önce MEB Personel Müdürü N. Yalçın bir radyoya yaptığı açıklamada, atamaların yapılabileceğini ancak karar verme yetkisinin sayın Bakan da olduğunu belirtmişti.

Necmettin Yalçın'ın bu açıklaması, tüm adaylara umut olmuştu. Memurlar.net öğretmen bölümü kategorisi bu gelişme üzerine yeniden hareketlenmiş, bir kez daha, mail gönderilecek adresler ve görüşme yapılacak isimler belirlenmişti.
Kamuoyu baskısı sonrasında, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bir açıklama yapmış ve "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki, eğitim-öğretimin bütünlüğünün aksamaması için her yıl yaz dönemi tek atama yapılacaktır ve Bakanlığımız bu politikasında kararlıdır." demişti.
Ancak, bu açıklama da öğretmen adaylarını tatmin etmedi.
2010 yılında iptal edilen sınav sonrasında, haklarının yenildiğini düşünen adaylar, yine örgütlenerek, Ankara'da çok sayıda görüşme yaptılar. Yapılan görüşmelerde, MEB bürokratları, topu Bakan Çubukçu'ya attı.
Tüm bu gelişmeler devam ederken, 7 Mart 2011 tarihi itibariyle, Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı ile görüştü. Ahmet Gündoğdu, öğretmenlerin gündeminde yer alan konularla birlikte, öğretmen adaylarının taleplerini de Sayın Bakana sundu. Çubukçu ise bu kez, söz konusu talebi Bakanlar Kuruluna taşıyacağını belirterek cevap verdi.
Yaşanan bu süreç, Milli Eğitim Bakanlığının, "tek atama" ısrarından vazgeçtiğini göstermektedir. Kamusal yarar içeren tek atama talebinden vazgeçildiği izlenimi şimdiden bir çok adayı yeniden ümitlendirecektir. Bize göre, bu saatten sonra olması gereken, bir an önce ek atama talebinin hayata geçirilmesidir.
Memurlar.Net

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder