Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

31 Aralık 2018 Pazartesi

Geometrik Şekiller ve Cisimler Testi ve Cevapları, 2. Sınıf Matematik Değerlendirmesi


Geometrik Şekiller Sınavı
1. Aşağıdaki şekillerden hangisi üç kenarlıdır?
a. Üçgen
b. Kare
c. Dikdörtgen

2. Sadece karşılıklı kenarları eşit olan geometrik şekil hangisidir?
a. Kare
b. Üçgen
c. Dikdörtgen

3. Aşağıdakilerden hangisinin tün kenarları birbirine eşittir?
a. Dikdörtgen
b. Kare
c. Üçgen

4. Aşağıdaki geometrik cisimlerden hangisi 2 üçgen ve 3 dikdörtgenden oluşur?
a. Dikdörtgen prizma
b. Üçgen prizma
c. Küp

5. Aşağıdaki geometrik cisimlerin hangisi 6 dikdörtgenden oluşur?
a. Üçgen prizma
b. Silindir
c. Dikdörtgen prizma

6. Altı kareden oluşan geometrik cisim hangisidir?
a. Küp
b. Koni
c. Silindir

7. Hangi şekli kullanarak, bir kâğıda çember çizemeyiz?
a. Silindir
b. Koni
c. Küp

8. Kare şeklinde kesilmiş dört adet kağıtla, hangi şekli oluşturamayız?
a. Kare
b. Üçgen
c. Dikdörtgen

9. Hangisi küre ve koninin ortak özelliği değildir?
a. Köşeleri vardır.
b. Eğri yüzeyleri vardır.
c. Ayrıtları yoktur.

10. “8 köşesi, 12 ayrıtı, 6 yüzü” olan geometrik cisim, hangisi olamaz?
a. Kare prizma
b. Üçgen prizma
c. Küp

Cevap Anahtarı:
1.A 2.C 3.B 4.B 5.C 6.A 7.C 8.B 9.A 10.B




Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönderme