Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

10 Mayıs 2016 Salı

Karışık Problemler Testi, 3. Sınıf Matematik Etkinlikleri


Kesir Problemleri, Tartma Problemleri, Para Problemleri, Uzunluk Ölçme Problemleri, Sıvıları Ölçme Problemleri ile hazırlanmış bir test. Her bölümün ilk soruları temel bilgileri ölçer; sonraki soruları ise bilgileri kullanma becerilerini ölçer.

3. SINIF MATEMATİK KARIŞIK PROBLEMLER DEĞERLENDİRME TESTİ

Çalışmayı Word Dosyası Olarak İndirmek İçin Tıklayınız



1. “Dört bölü beş” şeklinde okunan kesir, hangisidir?
a. 2/6                                     b. 1/7                                 c. 4/5

2. “Sekizde üç” şeklinde okunan kesir, hangisidir?
a. 3/8                                      b. 4/8                               c. 8/3

3. Hilal, pastayı 10 dilime ayırıp 3 dilimini yedi. Hilal, pastanın kaçta kaçını yemiş oldu? 
a. 3/5                                       b. 3/10                                c. 7/10

4. 16 sayısının 3/8’ü kaçtır?
a. 2                                          b.                                     c. 6
  
5. Annem aldığı 20 yumurtanın 1/5’i ile kek yaptı. Geriye kaç yumurta kaldı?
a.                                       b. 15                                      c. 16

6. 1 kilogram kaç gramdır?
a. 1000                 b. 100                                   c. 500

7. 5000 gram, kaç kilogramdır?
a. 5                                        b. 10                                     c. 50

8. Bir aile aldığı 4 kilogram balığın, 2 kg’sini yemiştir. Geriye kaç gram balık kalmıştır?
a. 3000                  b. 2500                                 c. 2000

9. Turan Bey; 1000 g domates, 1 kg biber, 2 kg da patlıcan aldı. Turan Bey, toplam kaç kg alışveriş yapmış oldu?
a. 5                                        b. 4                                        c. 4000

10. Ahmet 35 kg’dir, babası ise 40 kg daha ağırdır. İkisinin kilogramlarının toplamı kaçtır?
a. 110                                   b. 75                                     c. 120

11. Bir Türk Lirası (TL)  kaç kuruştur?
a. 10                                      b. 100                                   c. 1000

12. Kumbaradan 3 tane 1 TL, 2 tane 50 Kuruş, 8 tane 25 Kuruş çıktı. Kumbaradan toplam kaç TL çıktı?
a. 6                                        b. 7                                        c. 8

13. Fatma Hanım, kilogramı 4 TL’den 3 kg portakal, kilogramı 5 TL’den 2 kg mandalina, kilogramı 2 TL’den 4 kg elma aldı. Alışveriş sonunda kaç TL öder?
a. 20                                      b. 30                                     c. 40

14. Emre gömlek ve kazak aldı. Gömlek 30 TL idi. Kazak ise gömlekten 20 TL daha pahalıydı. Kasada 100 TL veren Emre’nin annesi, para üstü olarak kaç TL alır?
a. 30                                      b. 25                                     c. 20

15. 1 metre kaç santimetredir?
a. 50                                      b. 100                                   c. 200

16. Masanın çevresi 500 cm ise kaç metredir?
a. 5                                        b. 10                                     c. 15

17. Uzunluğu 80 cm olan sıralardan 5 tanesi yan yana koyulursa, sıraların toplam uzunluğu kaç m olur?
a. 85                                      b. 75                                     c. 4

18. Hasan’ın boyu 1 metre 33 cm’dir. Amcasının boyu ise, 1 m 82 cm’dir. İkisinin boyları toplamı kaçtır?
a. 2 m 95 cm                       b. 3 m 15 cm                      c. 4 m 5cm

19. 6 litre zeytinyağı, yarım litrelik şişelere doldurulacak. Bu iş için, yarım litrelik kaç şişe gerekir?
a. 3                                        b. 12                                    c. 18

20. 36 yarım litre, kaç litre yapar?
a. 72                                     b. 18                                    c. 25

Cevap Anahtarı: 1-C, 2-A, 3-B, 4-C, 5-C, 6-A, 7-A, 8-C, 9-B, 10-A, 11-B, 12-A, 13-B, 14-C, 15-B, 16-A, 17-C, 18-B, 19-B, 20-B



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönderme