Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

8 Eylül 2013 Pazar

Boş Kontenjanlar İçin Ek Tercih ve Yerleştirme İşlemleri


Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarında Boş Kalan Kontenjanlar İçin Öğrencilerimize Ek Tercih ve Yerleştirme Hakkı Verilmesine İlişkin Açıklama:

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
 
07.09.2013
 BASIN AÇIKLAMASI

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemleri 29 Ağustos 2013 Perşembe günü 17.00 itibariyle tamamlanmıştır. Akabinde yedek sıralamalar işletilmek suretiyle kayıt işlemleri yürütülmüştür.
Asıl ve yedek yerleştirme işlemleri sonrasında sınavla öğrenci alan bazı okullarımızda kontenjanların dolmadığı görülmüştür.
Bakanlığımız, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, daha çok öğrencimize isteklerine uygun okulda eğitim imkânı sunulması ve okullarımızın kapasitelerinin en üst seviyede kullanılması amacıyla kontenjanların doldurulması amacıyla bazı tedbirler almayı kararlaştırmıştır.

Buna göre;

1. 2013 yılı SBS'ye katılan ve OYP'si 201ve üzeri olan,

-Tercih döneminde okul tercihi yapmayan/yapamayan,
-Tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen,
-Herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen,
-Asıl/yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran

Tüm öğrencilerimize 2013 yılı Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alan "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların boş kalan kontenjanlarına OYP'ye göre merkezi sistem üzerinden ön kayıt yolu ile öğrenci alınması" süreci ile birlikte okul türüne bakılmaksızın (özel okullar hariç) 09 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 10:00'da açıklanacak olan boş kontenjanlar için https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayımlanan okullara en fazla 5 tercih olmak üzere yeni bir tercih hakkı tanınmıştır.

2. Tercih başvurusunda bulunan tüm öğrencilerin, puan üstünlüğü ve tercih başvuruları dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacak ve 16 Eylül 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimi itibariyle asıl ve yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir. Okullarda boş kontenjan kalması halinde eğitim öğretim sürecini aksatmayacak biçimde yedek listeler üzerinden yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

3. Ek yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asıl olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacaktır. Ayrıca veliler yerleştirme sonuçları ile ilgili bilgilerini https://e-okul.meb.gov.tr adresinden takip edebileceklerdir. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilme sistemine dahil olan velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

4. Ek yerleştirme sonucu tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler 17-18 Eylül 2013 tarihlerinde saat 17:00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

5. Asıl kayıt dönemi sona erdikten sonra, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 21:00'de yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.

6. 18 Eylül 2013 saat 21:00 itibariyle yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 20 Eylül 2013 Cuma günü saat 17:00'ye kadar devam edecektir.

7. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarındaki kayıtları silinecektir. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da yeni tercih ettiği okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullarındaki hakları korunacaktır.

8. Adayların tercihlerini yaparken ilan edilen kontenjan listesinde kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin başka okullara gitme durumu dikkate alınarak bu okullarda da boş kontenjan oluşabileceğini dikkate almaları uygun olacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.



Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder