Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

30 Ocak 2013 Çarşamba

Özür Durumuna Bağlı Yer Değişiklikleri Başvuru Kılavuzu Şubat 2013



MEB 2013 Şubat Dönemi Özür Grubu Başvuru Kılavuzu

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Sayı: 68898891/
Konu: Özür durumundan yer değişiklikleri

VALİLİĞİNE
İlgi: 30/01/2013 tarihli ve 402 sayılı Bakanlık Makamı Emri.

İlgide kayıtlı Bakanlık Makamı emri doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı okullarda görevli öğretmenlerimizin iller arası eş durumu, sağlık durumu ve genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri, 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacaktır.

Başvurular, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamaları çerçevesinde 31 Ocak - 06 Şubat 2013 tarihleri arasında iki aşamada elektronik ortamda alınacaktır. Birinci aşamada öğretmenlerimizin mazeretlerine dayalı talepleri, ikinci aşamada ise okul tercihleri alınacaktır.

Atama yapılmak üzere, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri hariç, milli eğitim müdürlüklerince il genelinde norm kadro açığı bulunan okulların tamamı belirlenerek kontenjan modülüne yansıtılacak, norm kadro açığı bulunan okullar ile başvuru ve atamalara ilişkin kurallar ve takvim Bakanlığımız http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Yer değiştirme başvurusunda bulunacaklarda, başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlik ve Devlet memurluğunun her ikisinde de adaylıklarının kaldırılmış veya Şubat ayı sonu itibarıyla kaldırılabilecek durumda olmaları şartı aranacaktır.

2012 yılında özür durumundan yer değişikliği yapılamaması sebebiyle memur kadrosuna atanan öğretmenler ile aynı kapsamda aylıksız izne ayrılan öğretmenler de başvuruda bulunabileceklerdir. Diğer sebeplerden dolayı aylıksız izne ayrılan öğretmenler ise başvuru tarihinin son gününe kadar göreve başlamaları kaydıyla başvuruda bulunabileceklerdir.

Bilgilerinizi ve başvuruların herhangi bir aksamaya meydan verilmeden yürütülmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.

Nabi AVCI Bakan

2013 Şubat Dönemi Özür Durumunda Yer Değiştirmelere İlişkin Açıklamalar (başvuru kılavuzu) İçin Tıklayınız.
Özür Durumunda Yer Değiştirmelere İlişkin Valililere Gönderilen Yazı İçin Tıklayınız.


2013 Yılı Özür Durumuna Bağlı Şubat Dönemi Yer Değiştirme Kontenjanları için tıklayınız

2013 Yılı İldışı Özür Grubu Başvuruları için tıklayınız.


2013 Yılı Özür Durumuna Bağlı Şubat Dönemi Yer Değiştirme Sonuçları Öğrenmek İçin Tıklayınız.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder