Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

23 Ekim 2012 Salı

AÖF Kredili Sistem Ders Ekle Sil İşlemi Hakkında Bilgi


Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerden, 2012-2013 öğretim yılı Güz Döneminde kayıt yeniletecek olanlar ders ekle-sil işlemini bu linkten gerçekleştireceklerdir. Kayıt yenileme,ders ekle-sil işlemleri 22 Ekim 2012 - 16 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme kılavuzuna ulaşmak için burayı tıklayınız.

AÖF Kredili Sistem Ders Ekle Sil İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


1. Fakülte tarafından bu dönemde alabileceğiniz derslerin kredisi 30 ECTS* krediyi geçiyorsa en az 30 ECTS kredilik, geçmiyorsa tüm derslerin ataması ders kodu sırasında yapılmıştır. Atanan dersler bir sonraki sayfada tablo halinde gösterilmektedir. 

2. Tabloda tekrar ettiğiniz dersler ve ilk kez alınan dersler farklı renklerde gösterilmiştir. 

3. Kredili sistem gereğince atanan dersleri ders ekle-sil işlemi yaparak değiştirebilirsiniz. Bir dersi silmek için "Sil" butonuna, eklemek için "Ekle" butonuna basmanız yeterlidir. 

4. Atanan derslerin üzerine TOPLAM 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde varsa üst dönemden ders ekleyebilirsiniz. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapabilirler. 

5. Ders silme, bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılabilir. Üst dönemin derslerinin tamamı silinmeden, bulunduğunuz dönemin derslerinden silme yapamazsınız. Ayrıca tekrar ettiğiniz dersleri silemezsiniz. 

6. Bir dersi silmeniz o dersten sorumlu olmadığınız anlamına gelmez. Sildiğiniz dersleri daha sonra ilgili dönemde almak zorundasınız.
    Dönemlik-Kredili programlarda tüm dersler zorunlu olup seçmeli ders bulunmamaktadır .Derslerin tamamından başarılı olmadan mezun
    olamazsınız. 

7. Kayıt yenileme tarihleri içerisinde bankaya kayıt yenileme bedelini ödemediğiniz sürece dilediğiniz kadar ders ekle-sil işlemi yapabilirsiniz.
    Bankaya kayıt yenileme bedeli ödendikten veya kayıt yenileme tarihleri geçtikten sonra ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün değildir. 

8. 22 Ekim - 13 Kasım 2012 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 14, 15, 16 Kasım 2012 tarihlerinde 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapabilirler. Ders ekle işlemini yapan öğrencilerin ekledikleri dersin öğretim gideri farkını 21-30 Kasım 2012 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. 

9. Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren “Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları” ders ekle-sil işlemini yaptıktan sonra, “bu kanunlar kapsamına girdiklerine dair” veya “bu kanunlar kapsamında aylık bağlandığına dair” resmi yazı ile banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna başvuracaklardır. 

10. Özürlü olanlar ders ekle-sil işlemini yaptıktan sonra, banka ödemesi yapmadan sağlık kurulu raporu ile AÖF bürosuna başvuracaklardır.
      Öğretim Gideri: Özürlülük oranı %40 ve daha fazla olanlar öğretim gideri ödemeyeceklerdir.
      Öğrenci Katkı Payı/Öğrenim Ücreti: Öğrenim süresi içerisinde olanlar öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Öğrenim süresini aşanlar ile uzaktan eğitim programı öğrencileri, özürlülük oranı kadar indirim yapıldıktan sonra kalan miktarı ödeyeceklerdir. 

11. Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmeniz halinde ders ekle-sil işlemi yapmadan, bankaya 
0,00 TL. geçmiş dönem borcunuzu ve  205,00 TL. kayıt yenileme bedelini ödeyerek kaydınızı yeniletebilirsiniz. (Kayıt yenileme bedelini K.K.T.C'deki bankaya ödeyecek  öğrenciler öncelikle AÖF Lefkoşa Bürosundan eski dönem borçlarını öğrenmelidirler.) 

12. Tüm dersleri silmeniz halinde bankada ödeme oluşmayacak, kayıt yeniletemeyecek, öğrencilik haklarından yararlanamayacak ve sınavlara giremeyeceksiniz. 

13. Ders ekle-sil işlemi 3 basamaktan oluşmaktadır. En son basamakta mutlaka onay vermelisiniz. Yaptığınız işlemleri onaylamadığınız  takdirde, ders ekle-sil işlemleri geçersiz sayılacaktır. 

* ECTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS: European Credit Transfer System) 

2012-2013 Güz döneminde alacağınız derslerin dökümünü almak için kayit yenileme bağlantısını açmalısınız.


Not: Kayıt yenileme işlemi sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. 


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder