Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

30 Eylül 2012 Pazar

MEB Mobil Bilgi Servisi’ne Nasıl Üye Olunur?


MEB Mobil Bilgi Servisi’ne Nasıl Üye Olunur?

Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e göndermeniz yeterlidir.

MEB Mobil Bilgi Servisi’ne hangi kanallardan üye olabilirim?
MEB Mobil Bilgi Servisi’ne SMS yoluyla üye olabilirsiniz. Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e göndermeniz yeterlidir.
MEB Mobil Bilgi Servisi’ne internet üzerinden üye olabilir miyim?
MEB Mobil Bilgi Servisi’ne şu an için internet üzerinden üye olunamamaktadir.
MEB Mobil Bilgi Servisi’ne bütün GSM Operatörlerinden üye olabilir miyim?
MEB Mobil Bilgi Servisi’ne bütün GSM Operatörlerinden üye olabilirsiniz. Üye olmak için cep telefonunuzdan eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e göndermeniz yeterlidir.
Aynı telefon hattı üzerinden birden fazla üyelik gerçekleştirebilir miyim?
MEB Mobil Bilgi Servisi için aynı telefon hattı üzerinden birden fazla üyelik gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz her bir öğrenci için, öğrencinin TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e gönderebilirsiniz.
Telefon numaramı değiştirdim ne yapmam gerekiyor?
MEB Mobil Bilgi Servisi üyeliğinizi yeni numaranızdan tekrar başlatmanız gerekecektir.
Farklı bir telefon numaramdan üyeliğimi devam ettirmek istiyorum ne yapmam gerekiyor?
MEB Mobil Bilgi Servisine üye olduğunuz telefon numarasından üyeliğinizi iptal etmeniz ve üye olmak istediğiniz farklı numaranızdan yeni bir üyelik başlatmanız gerekecektir.
GSM Operatörümü değiştirdiğimde üyeliğim yeni GSM Operatörümde de devam edecek mi?
MEB Mobil Bilgi Servisi üyeliğiniz otomatik olarak taşınmayacaktır, yeni GSM Operatörünüzde üyelik başlatmanız gerekecektir. Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, TC Kimlik Numarasını yazarak 8383’e göndermeniz yeterlidir.
MEB Mobil Bilgi Servisi’ne istediğim halde üye olamıyorum bunun sebebi nedir?

  • Gönderilen TC Kimlik Numarası hatalı ya da eksik olabilir.
  • Gönderilen TC Kimlik Numarasına ait Milli Eğitim Bakanliği veri tabanında henüz herhangi bir kayıt olmayabilir.
  • Cep telefonu hattının ücretli servislere kapalı olması olabilir.
  • MEB özel talep üzerine öğrenci için bilgi paylaşımını açmamıs olabilir.


Benzer Yazılar



3 yorum:

  1. meb velilerden izin almaksızın (öğrenci velilerinin rızası olmaksızın) telefon numaralarımızı, çocuklarımızın ad ve soyadlarını, e-okul veri tabanındaki kişisel bilgilerimizi hangi yasal dayanakla gsm firmalarına açıyor? açmadıysa benim çocuğumun adını bu firmalar nereden biliyorlar da kişisel telefonumla eşleştirip bana çağrı sms'i gönderebiliyor? bakanlık eliyle yasalar çiğneniyor. devlete emanet ettiğimiz kişisel bilgilerimizi kim koruyacak? devlet eliyle bu nasıl yapılabiliyor? bu ne cesaret? bu uygulamanın arkasındaki sayın genel müdür Yusuf Esener'in gsm firmalarıyla ortaklığı mı var? Ester isimli firma kimin ve devletin verilerini nasıl ele geçirebiliyor? birileri sesimizi duysun ve el atsın bu işe. görüştüğüm öğrenci velisi arkadaşlarım konudan çok rahatsız olmasına rağmen dava açmaya korkuyorlar.

    YanıtlaSil