Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

17 Temmuz 2012 Salı

AÖF Dönemlik Kredili Sistem Bütünleme Sınavı Esasları


ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ DÖNEMLİK KREDİLİ SİSTEM BÜTÜNLEME SINAVI ESASLARI
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22.06.2012 tarih ve 5854-27380 sayılı yazısı ile Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19.06.2012 tarihli  tüm Yükseköğretim Kurumlarında öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanınması kararına göre
Açıköğretim Fakültesinin dönemlik-kredili sistemde eğitim-öğretim yapılan bölüm ve programlarında bütünleme sınavlarına ilişkin esaslar aşağıda açıklanmaktadır. 

1)   Açıköğretim Fakültesinin dönemlik-kredili sistemde okuyan ve 2011-2012 öğretim yılının ilgili döneminde kayıt yeniletmiş öğrencilerden; dönem sonu sınavı sonunda başarısız olan öğrenciler ile dönem sonu sınavına girme hakkı olup, dönem sonu sınavına girmeyen öğrencilere başarısız olduğu her ders için bütünleme sınavı hakkı verilecektir. 
2)  Bütünleme sınavlarında her oturumda sorumlu olan derslerin tümü değerlendirilecektir. Değerlendirmeler ders değil oturum bazındaki tüm dersler itibariyle yapılacaktır. Ancak oturuma girilmeyen derslerin değerlendirilmesinde dönem sonu notu geçerlidir.
3) 2011-2012 öğretim yılı güz ve/veya bahar dönemlerinin her ikisinde de genel not ortalaması 2.00 altında olan öğrencilere, harf notu CC altında olan derslerden güz ve bahar dönemi bütünleme sınavlarına girme hakkı verilecektir. 
4)  Güz veya bahar döneminde alınan derslerden FF harf notu alan öğrencilere bu derslerden bütünleme sınavlarına girme hakkı verilecektir.
5)  İlgili dönemde derslerden (DZ), (YZ) notu alan ve not yükseltmek isteyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmeyecektir.
6)  Uygulamalı dersler (laboratuar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için bütünleme sınav hakkı verilmeyecektir.
7) Dönem sonu sınavlarında geçerli olan başarı koşulları bütünleme sınavlarına da uygulanacaktır. Bütünleme sınav notu dönem sonu sınav notu yerine geçer.
Başarı notu dönem içi notları ile bütünleme sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenecektir. Bütünleme sınavına giren öğrencilerin başarı notu hesaplamasında bütünleme sınavında aldıkları not dikkate alınacaktır.

Ayrıntılarıyla AÖF Kredili Sistem,Harf Notu Hesaplama


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder