Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

22 Haziran 2012 Cuma

İstanbul'da Etüt Beslenme Okullarıyla İlgili Basın Duyurusu


6287 Sayılı Kanunla mevcut ilköğretim okulları; 2012–2013 eğitim öğretim yılından itibaren “ilkokul”, “ortaokul” ve “imam-hatip ortaokulu” adlarıyla dörder yıllık okullara dönüştürülmüştür.
Bu dönüştürme işlemleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19.06.2012 tarih ve 9601 sayılı makam olurlarıyla, İstanbul ilinde açık bulunan ve çalışan anne-babaların çocuklarının öğrenim gördüğü 19 adet Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulu’nun statüsünün de 2012–2013 eğitim öğretim yılından itibaren “ilkokul” ve “ortaokul” olarak düzenlenmesi ve bu okullara adrese dayalı kayıt sistemiyle öğrenci alınması gerektiği bildirilmiştir.
Bu düzenleme ve dönüşüm kapsamında “ilkokul” ve “ortaokul” olarak eğitim öğretime devam edecek Etüt ve Beslenme Okullarına kura ile değil, adrese dayalı kayıt sistemine dayalı olarak öğrenci alınacak olup, okullarımızın mevcut öğretim şeklinde bir değişiklik olmayacak; bu okullarımızın 2, 3 ve 4. sınıfları ile 6, 7, 8. sınıflarında okuyacak olan çocuklarımız eğitimlerini aynen sürdüreceklerdir.
Ayrıca; bu uygulamada kura ile öğrenci alma işlerine son verilmiştir. Daha önce çevresinde bulunan çocukların kaydolamadığı bu okullara, okulun bulunduğu çevrenin öğrencileri adrese dayalı kayıt sistemine göre kaydolma imkânı bulacaktır. İlkokul birinci ve ortaokul birinci sınıflarına öğrenci alımları adrese dayalı kayıt sistemine göre yapılacaktır. Ön kayıt için yatırılan ücretler, velilere iade edilecektir. 19 okulumuzda öğrenim gören yaklaşık 20.000 öğrencimiz bu uygulamadan etkilenmeyecek, üç yıl içerisinde bu çocuklarımız mezun oluncaya kadar mevcut koşullarda eğitim öğretimlerine devam edeceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder