Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

18 Kasım 2011 Cuma

Tutum, Yatırım ve Türk Malı - Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlama Programı Etkinlikleri



TUTUM
Daha okul sıralarında tutumlu olma alışkanlığı kazanmalıyız. Tutumlu olmak bize yaşam boyu rahatlık sağlar.

Tutumlu olmak deyince önce parada tutumlu olmak akla gelir.

Parada Tutum : Paranın gerektiği yerde, gerektiği kadar harcanmasına parada tutum denir. Tutumlu olmak cimrilik değildir. Cimrilik, gerektiği halde para harcamamaktır. Tutum ise; cömertliği müsrifliğe, yani aşırıya kaçmadığı haliyle tavsiye eder.


Eşyada Tutum : Elbiselerimizi, ayakkabılarımızı, araç ve gereçlerimizi iyi kullanmakla olur. Bunlar bizim olduğu kadar ülkemizin de malı sayılır. Bunları tutumlu kullandığımız sürece, mallarımızı daha az israf etmiş oluruz ve bunlara harcanacak para, başka ihtiyaçlarımıza aktarılabilir.

Zamanda Tutum : Zamanımızı iyi değerlendirmekle olur. Derse, kitap okumaya, oyuna, dinlenmeye ayırdığımız zamanları amaca uygun olarak kullanmalıyız. Zamanımızı boş yere geçirmemeliyiz. Çünkü her şeyi geri getirebiliriz, ama harcadığımız, kaybettiğimiz zamanı asla geriye getiremeyiz.

YATIRIM
Yatırım, biriken paranın gelir sağlayacak bir işe bağlanmasıdır. Yatırım sonunda araç, gereç üretilir. Yatırımlar sonunda yeni iş alanları açılır. Toplumun gereksinmeleri karşılanır. Biriken para yatırımla değerlenir. Paranın bir köşede bırakılmasının ülke ekonomisine hiçbir yararı yoktur. Kumbaralarda para biriktirerek, pek bir değeri olmayacak küçük paraları birleştirip, daha değerli olan büyük paralar haline getirebiliriz. Damlaya damlaya göl olur atasözümüz yatırımı teşvik ederken, birlikten kuvvet doğar atasözümüz de birlikteliğin gücünden bahseder.

TÜRK MALI
Ülkemiz sınırları içinde yetiştirilen ürünlere, fabrikalarımızda yapılan mallara Türk Malı denir. Türk malına yerli malı da denir. Gereksinmelerimizi yerli mallarla karşılamalıyız. Bugün yurdumuzda her tür araç ve gereç yapılmakta, topraklarımızda her tür ürün yetiştirilmektedir. Yerli malı kullandığımızda ilaç, akaryakıt, hammadde ve dış borçlarımız için gerekli olan dövizimiz azalmamış olur. Yurtseverlik yurdu düşünmektir. Her yurtsever yerli malı kullanmaya özen göstermeli, yaşam boyu tutumlu olmalıdır. Yerli mallarını kullanarak elimizde olanı tüketir ve paralarımızın başka ülkelere gitmesini önleriz. Ayrıca, ülkemizin malları kullanılırsa, ülkemizde daha çok mal üretme ihtiyacı doğar. daha çok mal ve ürün üretmek için yeni fabrikalar, üretim tesisleri açılır. Buralarda ise, halkımıza iş olanakları, istihdam alanları meydana gelir. Bu da işsizliği azaltır, halkın refah seviyesini yükseltir.
Görüldüğü gibi, yabancıların ürettiği bir ürün yerine yerli ürünü aldığımızda, ülkemizin kazancı çok büyük olacaktır. Biz fark etmeden, ülkemiz zenginleşecek ve bize daha çok yatırım yapılacaktır. Zenginleşen ülkemiz gelişecek ve bize birçok imkanı ücretsiz olarak sunmaya başlayacaktır.

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Ana Sayfası İçin Tıklayınız



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder