Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

18 Ağustos 2011 Perşembe

TUS Sonbahar Dönemi Sınavına BaşvuranAdayların Dikkatine


2011-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)
Sonbahar Dönemi Sınavına BaşvuranAdayların Dikkatine
25 Eylül 2011 tarihinde yapılacak olan 2011-TUS Sonbahar Dönemi Sınavına başvurular, 17 Ağustos 2011 tarihinde sona ermiştir.
8 Ağustos 2011 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan 2011-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu'nun 1.8. maddesi Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

Uzmanlık eğitimine devam etmekte iken sınava girildiğinde, uzmanlık eğitimine devam etmekte iken 01.07.2011 tarihinden sonra istifa edenlerin istifalarını takip eden ilk sınavda ve 01.07.2011 tarihinden sonra bir uzmanlık alanına yerleştirildiği halde eğitime başlamayanların takip eden ilk sınavda yerleştirmeye esas mesleki bilgi puanı % 2 oranında düşürülür. Buna göre, TUS'a başvuran adaylardan, bu durumlarını Aday Bilgi Formunda belirtmiş olmaları zorunludur. Aday Bilgi Formunda doğru beyanda bulunmayanlar, bu durumları sınavdan sonra tespit edildiği takdirde, sınavdan kazanmış oldukları tüm haklarını kaybetmiş olacaklardır. Başvuru süresinden sonra uzmanlık eğitiminde değişiklik olan adaylara ait herhangi bir işlem yapılmayacaktır.”
Bu değişikliğe bağlı olarak Aday Bilgi Formu’nun 15. maddesi de Merkezimizce yeniden düzenlenmiştir.Sınava başvuran adaylardan bu bilgilerini değiştirmesi gerekenlerin, 27 Ağustos 2011 tarihine kadar ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bilgi değişikliğini yapmaları gerekmektedir. Mevcut seçeneklerden kendilerine uygun seçenek bulunmayan adaylar, "Uzmanlık Eğitimim Yoktur." seçeneğini işaretleyecekler.
Yabancı uyruklu kontenjanları da sağlık Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenmiştir. Kontenjanlar, tercih aşamasında yayımlanacak kılavuzda yer alacaktır.
2011-TUS Sonbahar Dönemi adaylarına önemle duyurulur.
                                                                                                          ÖSYM BAŞKANLIĞI


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder