Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

11 Ağustos 2011 Perşembe

KPSS ve LYS Soru Kitapçıklarının Görüntülenmesi


KPSS soru kitapçıkları indir, LYS soru kitapçığı indir, 2011 kpss soru kitapçığı, 2011 LYS soru kitapçıkları, soru kitapçığı bak
Soru Kitapçıklarının Görüntülenmesi
2011-YGS sonrasında adaylara verilen soru kitapçıklarının tümü internet üzerinden adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. 2011-YGS’de yaklaşık 1.700.000 soru kitapçığı kullanılmış, soru kitapçıkları bina bazında üretildiği için 5726 adet PDF dosyası içerisinde 141 GB yer kaplamıştı.
Bilindiği üzere; 2011-LYS beş oturumda tamamlanmış, sınavın 4 oturumunda adaylar birden fazla soru kitapçığı kullanmışlardır. Sınavda kullanılan soru kitapçığı sayısı 5.000.000’dan fazladır. Bu sınavda her bir soru kitapçığı ayrı ayrı üretilmiştir ve yaklaşık 5 TB yer kaplamaktadır.

Yaklaşık 5TB yer kaplayan bu bilgi, birbirinin aynı olan ve sadece 10 KB gerektiren soru resimlerinden oluşmaktadır. Bu nedenle ÖSYM, gerçekleştirdiği tüm sınavlarda kullanılan soru kitapçıklarına adayların daha kolay ve daha hızlı erişebilmelerini sağlayacak yeni bir program geliştirmiştir. Bu program sayesinde adaylar, sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara kolayca ulaşabileceklerdir.
Bu programa adaylar, http://skgs.osym.gov.trinternet adresinden erişebileceklerdir. Sisteme, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak giriş yapabilecekler, görüntülemek istedikleri sınavı ve bu sınavın görüntülemek istedikleri testi ile görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.
Aday dışındaki ilgililer de ftp://dokuman.osym.gov.tr/SoruKitapcikKodlari dosyasından önce görüntülemek istedikleri soru kitapçık numarasını belirleyecekler, http://skgs.osym.gov.tr internet adresinde de belirledikleri soru kitapçık numarasını ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçerek ilgili soruya ulaşabileceklerdir.
2011-LYS ve 2011-KPSS için http://skgs.osym.gov.tr internet adresi 11 Ağustos 2011 tarihindesaat 14.00’te kullanıma açılacaktır. ÖSYM’nin gerçekleştirdiği tüm sınavlarda, sınava ait sonuçlar açıklandıktan sonra, sınavda adayların kullandıkları cevap kâğıtlarının görüntülenmesi ile birlikte soru kitapçıklarının görüntülenmesi sistemi de kullanımına açılacaktır.
Bu uygulama, adayı ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder