Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

4 Ağustos 2011 Perşembe

7. Sinif SBS Sonuçlari 2011


Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde, ilköğretim 7. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 05 Haziran 2011 tarihinde, yurt içi ve yurt dışında 655 sınav merkezinde gerçekleştirilmiştir.
Bu yıl son kez yapılan 7. sınıflar Seviye Belirleme Sınavına 1.098.203 öğrenci başvuruda bulunmuş, 1.083.750 öğrenci sınava girmiştir.

Bu sınavlarda öğrencilerimize, yıl boyunca öğrenme öğretme sürecinde elde ettikleri kazanımların seviyesini ve bu kazanımların günlük hayatta kullanılması becerisine dönüştürülmesini ölçmek için akademisyenlerden oluşan komisyonlar nezaretinde geliştirilen, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında toplam 90 test sorusu yöneltilmiştir.
Bu sorular sınav sonrası akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurulları tarafından incelenmiştir. İncelemeler; bilimsel doğruluk, ölçme tekniğine uygunluk, dil anlatımı, öğretim programlarının kazanımları doğrultusunda yapılmıştır. Bu kapsamda incelemeyi yapan kurul ve komisyonlar tarafından iptali gerektiren herhangi bir soru tespit edilmemiştir.
Bilindiği gibi Seviye Belirleme Sınavları bir sıralama sınavı değildir. Bu sınavlarla öğrencilerin okulda elde ettikleri kazanımların ölçülmesi hedeflenmektedir. Bu sebeple bu sınavların sonucuna göre öğrenci, okul, il ve ilçe sıralaması yapılması uygun görülmemektedir.
Bu gün ilan edilen sonuç belgelerinde SBS puanı ve Sınıf Puanları (SP) yer almaktadır. SP, SBS puanı ile Yılsonu Başarı Puanlarının (YBP) Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi hükümleri çerçevesinde hesaplanmasıyla elde edilen puan olup öğrencinin 8. sınıf sonunda ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde kullanılan Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) hesaplamasının ana unsurunu oluşturmaktadır. Bu sebeple SBS puanlarının öğrencilerin yeni öğretim yılında başarısının artırılmasında önemli bir veri olarak kullanılmasının ötesinde tek başına bir anlam söz konusu olmamalıdır.
Bu yıl yapılan 7. sınıflar seviye belirleme sınavında tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 503, sınıf puanı 500 tam puan öğrenci sayısı ise 355'dir. 7. sınıfların seviye belirleme sonuçları 05 Ağustos 2010 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr  ve https://e­-okul.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmaya başlanacaktır.
Değerli veli, öğretmen ve öğrencilerimiz konuyla ilgili her türlü talep ve şikâyetleri için Alo Eğitim (444 83 83) hattını arayabilirler. Öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı 2011 Yılı Sayısal Bilgiler için Tıklayınız...


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder