Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

27 Temmuz 2011 Çarşamba

"Ne Derler?" Hastalığından Kurtulun


Etrafımızdaki bütün insanları bizden memnun etmek bu dünyadaki en zor işlerdendir. Bu imkansız olduğu gibi gereksizdir de..

İnsan fıtratını tanımalı ve insanlık tarihini iyi bilmedir. Bu dünyadaki insanların birçoğu kendisini yoktan yaratan, sonsuz rahmetiyle yaşatan, rızıklandıran, göğü ve yeri hizmetine sunan Rabbi’nden bile razı değildir; O’nu tanımaz inkar eder.

Demek ki asıl olan halka göre davranmak değil Hakk’a bakarak hak üzere yaşamaktır. Halk hayatın bir gerçeğidir fakat hayatımızın sahibi değildir.

Pek çok kimse halkı ölçü alır; “Halk ne der insanlar hakkımda ne düşünür; ben onların karşısına nasıl çıkarım!” diye hayatını halka göre düzenlemeye insanların beğenisine göre giyinip kuşanmaya süslenmeye eğlenmeye davranmaya çalışır. Bu arada hiç “Hak ne der; Rabbim’in huzuruna nasıl çıkarım bu iş helal mi haram mı sonu nereye varır?” diye düşünmez. Oysa bu anlayış bir aldanıştır sonu üzücüdür vebali büyüktür.

Bazen ne yapsak insanlara yaranamayız.

İnsanlar çok konuşana geveze derler az konuşana dudu kuşu gibi dilini yutmuş kendini beğenmiş derler. Çok yiyene obur az yiyene “Malını yiyemiyor mezara götürecek herhalde!” derler. Çok mal harcayana müsrif hiç harcamayana cimri derler. Hiç ibadete yanaşmayana beynamaz çok ibadet edene de “Başımıza sofu kesildi çok derine daldı adam yakında uçacak” derler. Güzel giyinene “Caka satıyor” derler pejmürde giyene paspal derler. Derler de derler…

Dr. Dilaver SELVİ


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder