Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

9 Haziran 2011 Perşembe

Değerler Eğitimi Mayıs - Haziran Ayları Güven Teması


Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Mayıs ve Haziran aylarında işlenecek tema Güven. Bu iki ayda öğrencilerde güven ve özgüven duyguları geliştirilmeye çalışılacaktır. Bu amaçla, öğrencilerin kendilerine güvenmelerinin ve onlara güvenilmesinin yararlarından bahsedilecektir.

Öğrencilere bilgilendirici afişler ve sloganlar hazırlatılabilir ve bu yollarla güven ve özgüven duygularının önemi kavratılabilir. Ayrıca rehberlik servisi ile ortaklaşa bir çalışma düzenlenip, kendine güvenmenin öneminden bahsedilecek seminerler verilebilir. SBS'ye hazırlanan 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden özgüven eksikliği bulunan öğrencilere zaten bu tip seminerler verilmesi, hatta birebir çalışma yapılması şarttır. Öğrencilere özgüvenin yararları konusunda hazırlanmış bir çalışma yaprağı ile bilgi verilebilir. Yine böyle bir çalışma yaprağı velilere gönderilerek, ya da mümkünse okulda bir konferans verilerek, velilerin de bu konuda desteğinin alınmasına çalışılabilir.

Güven Değeri İle İlgili Değerli Sözler
Türk; öğün, çalış, güven. Mustafa Kemal Atatürk
Toplum güven üstüne kurulmuştur. South
Güvenilmek, sevilmekten daha iyidir. George McDonald
Kendine güvenen herkes dünyayı idare edebilir. Voltaire
İnsanların güvenini kaybetmektense; para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch
Her zaman seni üzecek birileri olacaktır. Yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir. Gabriel Garcia Marquez


"Çocuklarda Özgüveni Geliştirme Yolları" başlıklı konumuza buradan ulaşabilirsiniz.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder