Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

8 Nisan 2011 Cuma

MEB, Ek Atama İçin Mevzuatı Değiştirdi


Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde, 8 Nisan 2011 tarihi itibariyle bir değişiklik yaptı. Yapılan bu değişiklik, bir süredir gündemde olan, Ağustos ayı öncesindeki ek öğretmen atamasına ilişkindir. Mevcut düzenleme, sadece Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmasına imkan vermektedir. Değişiklikle birlikte bu ayın dışında da atama yapılabilecektir.

YENİ DÜZENLEME
Resmî Gazete
8 Nisan 2011
Sayı : 27899
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 6/5/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 19 – (1) Öğretmenlik kadrolarına atamalar her yıl ağustos ayında yapılır. Bakanlıkça gerekli görüldüğü hallerde kadro imkanları ve ihtiyaç çerçevesinde ağustos ayı dışında da atama yapılabilir.”
MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

ESKİ DÜZENLEME
Atama dönemi
MADDE 19 – (1) Öğretmenlik kadrolarına atamalar her yıl ağustos ayında bir defada yapılır. Öğretmenlik için duyuru, başvuru ve atamalar, ağustos ayı sonu itibarıyla tamamlanır. Bu atamalar sonucunda, yasal süre içinde göreve başlamayanların yerine ağustos ayında başvurusu alınanlardan puan yetersizliği nedeniyle ataması yapılamayan adaylardan puan üstünlüğüne göre aynı alanda, aynı eğitim kurumlarına aynı yıl kasım ayında atama yapılır.

DEĞERLENDİRME
Yapılan düzenleme ile, MEB Ağustos ayı dışında da atama yapma yetkisi almıştır. Bu durum, Ağustos ayı öncesinde ek atama yapılacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle, ek atamaya ilişkin resmi açıklamanın kısa bir süre içinde yapılması beklemek uygun olacaktır.
 
Memurlar.Net

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder