Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

9 Nisan 2011 Cumartesi

Bilgisayar Öğretmenlerinden 'Klavye Kırma' Eylemi


Bilgisayar Öğretmenlerinden  Eylem, BT Öğretmenleri eylem yaptı, bilişim teknolojileri öğretmenleri eylemi
Eğitim-Söz-Sen üyeleri, ilköğretimin 1,2,3, 4 ve 5. sınıflarında bilişim teknolojileri dersinin kaldırılmasını protesto etmek amacıyla ''Klavye Kırma Eylemi'' yaptı.Milli Eğitim Bakanlığının bahçesinde bulunan Başöğretmen Anıtı önünde toplanan sendika üyeleri, burada ''Tamirci Değil Öğretmeniz'', ''Dersimizi Geri İstiyoruz'' şeklinde slogan attı. Öğretmenlerin elindeki, Atatürk'ün iki öğrenciye bilgisayar öğrettiğine ilişkin yapılan resim düzenlemesi dikkati çekti.
Burada yapılan açıklamada, 20 Temmuz 2010 tarihinde alınan karar uyarınca yapılan uygulamanın hem kendilerini, hem de öğrencileri mağdur ettiği görüşü ifade edilerek, ''Bilgisayar dersi kaldırıldığına göre öğrencilerin yeni adresi internet kafeleri olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu dersi kaldırırken öncesinde bir araştırma yapmış, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin görüşlerini almış mıdır?'' ifadesine yer verildi.
Bilişim çağındaki dünyada bilişim teknolojileri dersini kaldırmanın doğru bir uygulama olmadığının savunulduğu açıklamada, çok yüksek puanlarla kazanılan bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyan öğretmen adaylarının da bu uygulamadan mağdur olduğu ifade edildi.
İlköğretim ve lise düzeyinde bilgisayar dersinin zorunlu, 2'şer saat olarak okutulması ve not ile değerlendirilmesinin talep edildiği açıklamada, ''Sendika olarak yaptığımız müracaatlarda dersin 'serbest etkinlikler' adı altında bu seneye mahsus işlenebileceği söylenmiştir. Peki bu seneden sonra bilgisayar dersi alma ihtiyacı ortadan kalkmış mıdır?'' diye soruldu.
Açıklamada, ''Bu istek ve uyarılarımızın dikkate alınmadığı durumda, şu anda geliştirilen ve tüm okullarda uygulanacak olan Fatih Projesine biz bilgisayar öğretmenleri olarak şimdiden Fatiha okumaya hazırız'' denilerek tüm katılımcılar Fatiha okumaya davet edildi.
Fatiha okunmasının ardından öğretmenler, sloganlar eşliğinde, yanlarında getirdikleri klavye ve mouse'ları fırlatarak kırdı.

Bilgisayar öğretmenlerinden 'klavye kırma' eylemi memurlarNET
Anadolu Ajansı

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder