Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

24 Mart 2011 Perşembe

2011-TUS İlkbahar Dönemi sınavına 6 Nisana kadar başvuru yapılacak


2011- Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi: Başvurular
Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylar için "2011-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi", Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, 15 Mayıs 2011 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.
2011-TUS İlkbahar Dönemi Sınavı, Tıpta Uzmanlık Kurulunun uygun görüşleriyle, 15 Mayıs 2011 tarihinde iki oturumda tamamlanacaktır. Sınavın sabah oturumunda Yabancı Dil Sınavı, öğleden sonraki oturumunda Bilim Sınavı yapılacaktır.
Sınava başvurular, 28 Mart-6 Nisan 2011 tarihleri arasında olacaktır.
Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir. Diğer adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır.
Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2011-TUS İlkbahar Dönemi Kılavuzu'nda yer alacaktır. Adaylar, Kılavuz ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.
Tıp fakültesi mezunları, tıp dışı meslek mensupları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra, tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da bu sınava başvurabilirler.
2011-TUS İlkbahar Dönemi ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda verilmektedir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder