Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

30 Kasım 2013 Cumartesi

Ortak Sınav Puan Hesaplama 8. Sınıf TEOG


8. Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puan Hesaplama

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi 1. Merkezi Sınav 8. Sınıf Ortak Sınav Puan Hesaplamak için aşağıdaki formu doldurunuz.
  • Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, İnkılap Tarihi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden doğru sayılarını aşağıdaki kutulara yazarak Ortak Sınav Puanınızı hesaplayabilirsiniz.
  • Yanlışlar doğruları götürmediği için hesaba katılmayacaktır.
  • 6, 7 ve 8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanlarını yazarak Ortaöğretin Yerleştirme Puanlarını da hesaplayabilirsiniz.
TEOG sınavlarından alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.
5, 6, 7, 8. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama
DERSLER DOĞRU SAYISI
Türkçe
Matematik
Fen ve Teknoloji
Yabancı Dil
İnkılap Tarihi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı
6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı
7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı
8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı
Yerleştirmeye Esas Puan
8. sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. (Şu an yapılan hesaplamada sadece 1. dönem için Ortak sınav puanı hesaplanmıştır. )

8. Sınıf Puan Hesaplama



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder