Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

23 Temmuz 2012 Pazartesi

2012-2013 İlköğretim Okul Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? İlkokul e-kayıt Sonuçları


Okul dönüşümlerinin tamamlanmasıyla birlikte MEB’e bağlı Kayıt Komisyonları, 1’inci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıt bilgilerini okullara göndermeye başladı. Kayıtlar 23 Temmuz’dan itibaren yapılacak.
 Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) oluşturduğu Kayıt Komisyonları, ilkokula başlayacak öğrencilerin adres bilgilerini okullara göndermeye başladı. Yeni eğitim sistemi gereğince, çocukların okul kayıtları evlerine en yakın okula yapılacak. Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın verdiği bilgiye göre, ilkokul kayıtları 23 Temmuz’da başlayacak, veliler birinci sınıfa başlayacak çocuğunun hangi okula gideceğini ‘e-okul’ ya da ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’ üzerinden, öğrencinin T.C. Kimlik Numarası’nı girerek öğrenecek.
Okullar açıldığında da çocuğunu okula göndermesi yeterli olacak. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. 20 Temmuz’da da yerleştirme işlemlerinin tamamlanarak, kamuoyuna duyurulması planlanıyor. 66 ayını doldurmuş olanların kesin kayıtları yapılmış olacak. 60-66 aylık çocuğunu okula göndermek isteyen veli ise okula durumu belirten bir dilekçe verecek. 5’inci sınıfa devam edecek öğrenciler SBS yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yani 8 Ağustos’tan sonra kayıtlarını yapacak.
Bu öğrenciler de e-okul üzerinden kayıt olacak. 9’uncu sınıfa gidecek ve herhangi bir Anadolu, fen, teknik meslek lisesine yerleştirilmeyen öğrenciler ise 14 Eylül’den, yani SBS kayıt dönemi tamamlandıktan sonra il ve ilçelerde bulunan genel liselere e-okul üzerinden kayıt olacaklar.
1.sınıf kayıtları ne zaman,okula kayıt 1.sınıf 2012-2013,

MEB, 2012 İlkokul E-kayıt sonuçlarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokullara kayıt işlemlerini tamamladı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini bakanlığın ''http://www.meb.gov.tr'' internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden öğrenebilecek.
SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ
e-Kayıt Uygulamasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder