Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

21 Temmuz 2011 Perşembe

MEB'in Yeni Kantin Genelgesi


Milli Eğitim Bakanlığı Obeziteyle Mücadele Ediyor

Okul kantinlerde gazlı-kolalı içecek ve cips satışı yapılmayacak
Otomatik satış yapan makineler bulundurulmayacak
Kantinlerde süt, ayran, taze meyve suyu ve tane ile satılan meyve bulundurulacak.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 21 Temmuz 2011 tarihli, 41 sayılı ve "Okul Kantinlerindeki Gıda Satışı" konulu bir Genelge yayınladı. Genelge, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi.
Okul Kantinlerindeki Gıda Satışını düzenleyen Genelge, Bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci kursiyer, kursiyer ve çalışanların güvenli ve sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarına katkı sağlamak, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklar ile şişmanlığı önlemek amacıyla yayınlandı. Genelgeyle, konuyla ilgili Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı Genelgeleri de dikkate alınarak 17.04.2007'de yayınlanan Genelgede değişiklik yapıldı.
Buna göre, 2007/33 sayılı Genelgenin Genel Kurallar bölümünün 16. Maddesi "Eğitim kurumlarının, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfeleri vb yerlerde çocukların dengesiz beslenmesine şişmanlığa (obezite) sebep olabileceğinden, doğal maden suları hariç, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan (enerji içecekleri, gazlı içecekleri, aromalı içecekler ve kolalı içecekler) ile kızartma ve cipslerin satışları yapılmayacak, otomatik satış yapan makinelerde bulundurulmayacaktır. Bunların yerine Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyve bulundurulacaktır." şeklinde değiştirildi.
Ayrıca, aynı Genelgenin "Okul Kantini Denetim Formu"nun B-Gıda Hijyeni Bölümünün 26. Maddesi de 16. Maddeyle uyumlu hale getirildi.

Kantincinin Elinde Kalan Kolalar Vatandaşa Dağıtılacak

Kolalı İçeceklerin Çocuklar İçin Zararları

Memurlar.Net

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder