Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

11 Haziran 2011 Cumartesi

Öğrencilere Ödül Olarak Verilebilecek Belgeler


 derse katılım sertifikası, kitap okuma belgesi, öğrenci, ödül

Öğrencilere Takdir ve Teşekkür Belgeleri haricinde, motivasyonlarını arttırmak, ödüllendirmek ve diğerlerini de teşvik amacıyla bazı belgeler verilebilir. Bu belgelerin hiçbir resmi değeri olmasa da, öğrenciler için anlamları ve önemleri büyüktür. Çünkü öğrenci, karnesindeki iyi notlar ve yanında eve götürebileceği herhangi bir belge ile mutlu olacaktır. Yoksa, derslerindeki başarının resmi simgeleri; orta seviyeli bir öğrenci için pek bir anlam ifade etmez. Aile için de belge bir nevi öğrenci durumundan bilgi edinme anlamı taşır. İyi notlar, bir belge ile ödüllendirildiğinde değerlenir.

Derse Katılım Sertifikası ile; öğrencinize onun tüm seneyi içine alan davranışlarını ödüllendirdiğinizi anlatabilirsiniz. Böylece öğrenciler, davranışlarının boşa gitmediğini ve tüm davranışlarının sizin tarafınızdan dikkatle takip edildiğini ve değerlendirilip ödüllendirildiklerini anlarlar. Bu; onların bir sonraki sene performanslarını ciddi bir biçimde etkiler. Çünkü artık, değerlendirilmenin farkındadırlar.

Bu belgenin bir önemi de; sene boyunca ciddi bir biçimde çalışan, fakat bir ders yüzünden takdir ya da teşekkür belgesi alamayan öğrencilerinizin gönüllerini alma amacı taşımasıdır. Bu biçimde kullanılıp, "Bak üzülme, ortalaman tutmasa da senin o belgeyi hak ettiğini ben biliyorum. Bu yüzden bu belgeyi almak senin de hakkın!" şeklinde sözlerle; öğrencinin o minicik yüreğindeki üzüntüyü bir nebze yok edebilirsiniz.

Kitap Okuma Belgesi
Kitap Okuma Belgesi ile; öğrencileriniz kitap okumanın ona kazandırdığı soyut değerler haricinde somut bir karşılığının da olduğunu fark eder. Özellikle ilköğretimin ilk kademesinde soyut değerlerin pek önemi yoktur öğrenci için. Bu yüzden bu belge ile; kitap okumayı teşvik edebilir ve bu güzel alışkanlığı kazanan öğrencilerinizi diğerlerine örnek olacak şekilde ödüllendirebilirsiniz. Bu belgenin yanında, öğrencinize bir de kitap hediye edebilirsiniz. Unutmayın; kitabı çocuklarımızın hayatına ne denli çok sokabilirsek; onunla geçirdikleri vakitler ve ondan aldıkları haz o kadar artacaktır.

Karneye Yazılabilecek Örnek Öğretmen Görüşleri


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder