Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

20 Eylül 2014 Cumartesi

Televizyondaki Semboller, 2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı, Dinleme Metni, 5N1K Etkinliği


Her gün izlediğimiz televizyonla ilgili neler biliyorsunuz? Evlerimizin baş misafiri olan televizyonu izlerken neler yapmalıyız? Günde ne kadar izlemeliyiz? Ne zaman izlemeliyiz? Televizyonda hangi programları izlemeliyiz? Bu gibi sorularla günlük hayatta sık sık karşılaşırız. Nasıl ki kitap okumanın, yemek yemenin, oyun oynamanın belirli kuralları varsa televizyon izlemenin de kuralları vardır.

Gelin, hep birlikte bu kurallardan bazılarını öğrenelim.

• Televizyon dışında, okuma, spor veya sosyal etkinliklere zaman ayırmalıyız.
Televizyon izleme zamanımızı ailemizle birlikte belirlemeliyiz.
• Aile büyüklerimizin televizyon izlememizle ilgili uyarılarına mutlaka uymalıyız.

Sizin de dikkatinizi çekmiştir. Televizyonlarda programları seçmenize yardımcı olacak bir uygulama başladı. Programların başında, televizyon ekranında değişik semboller görürsünüz. Bu sembolleri hiç merak ettiniz mi? Sembollerin rengi ve şeklini bir hatırlayınız.

Televizyonda gördüğünüz semboller size uygun programları seçmenize yardımcı olur. Semboller bu programların hangi yaşlardaki izleyiciler için hazırlandığını ve programın içeriğini anlatmaktadır. Büyüklerinizin izlediği programlar size sıkıcı gelebilir. Sizler, kendi grubunuzun yazılı olduğu, şiddet sembolü bulunmayan programları tercih etmelisiniz.

Televizyondaki sembolleri de tanıyarak faydalı programlar izlemelisiniz. Şunu da unutmayın, bu semboller sayesinde televizyonun olumsuz etkilerinden kurtulmuş olacaksınız. Bundan sonra televizyonu, sembolleri dikkate alarak izlemelisiniz. Böylece yararı olan pek çok televizyon programını izlerken zararlı programlardan kaçınmış olursunuz.

Komisyon

Televizyonun Faydaları ve Zararları Konusu İçin Tıklayınız



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder