Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

19 Şubat 2013 Salı

Niçin Sağlık, 2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı, Dinleme Metni, 5N1K Etkinliği



Sağlık, insanın iyi durumda olması demektir. Bedensen ve ruhsal bir hastalığı olmayan, karşılaştığı sorunları çözebilen kişi, sağlıklı olarak nitelendirilir. Sağlıklı olmak, mutluluk için ilk koşuldur. O nedenle insanlar, eskiden beri sağlıklı yaşamanın çarelerini bulmaya çalışmışlardır. Buldukları çareler gittikçe artarak bugüne ulaşmıştır. Öldürücü birçok hastalık, tedavi edilmeye başlanmıştır. Toplumsal gelişim için toplumu oluşturan bireylerin sağlıklı olması gerekmektedir. Toplumlar bu amaçla sağlık işlerine önem vermektedir. Tıp, dişçilik fakülteleri, sağlık okulları, hastaneler kurulmuş ve kurulmaktadır.

Ülkemizde pek çok konuda olduğu gibi sağlık işleri de cumhuriyetle tam bir düzene konuldu. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetleriyle ilgilenmesi için Sağlık Bakanlığı kuruldu. Sağlık Bakanlığı, hastane koşullarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Hemşire, laborant gibi sağlık elemanları yetiştirmektedir. Hastane, dispanser ve sağlık ocağı açmaktadır. İlaç yapımını ve satışını denetlemektedir. Halka sağlık eğitimi vermektedir.

Sağlık Bakanlığının görevlerini illerde sağlık müdürlükleri, ilçelerde de hükümet tabiplikleri yerine getirmektedir. Sağlıkla ilgili Verem Savaş Derneği, Türk Kızılayı ve Yeşilay gibi kuruluşlar da Sağlık Bakanlığını destekleyen çalışmalar yapmaktadır.

Rasim Bakırcıoğlu
Belirli Gün ve Haftalar



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder