Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

16 Aralık 2012 Pazar

Kardeşim Ne Zaman Büyüyecek, 2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı, Dinleme Metni, 5N1K Etkinliği


KARDEŞİM NE ZAMAN BÜYÜYECEK?
Çok mu kızdın kardeşine? Belki de bugün seni çok yordu. Her zaman bu kadar ekilmez değil ama… itiraf et. Bir gün sana olan sevgisini kağıda çizmişti de hepimizi güldürmüştü, hatırlasana! Kocaman bir kalp çizmişti. Kalbin içine de bir çöp adam. “Bu kim?” diye sorduğumuzda “Ağabeyimin gölgesi.” diye bir cevap gelmişti. “Peki, kendisi nerede?” diye sormuştuk da günlerce gülümsemiştik hani verdiği cevaba. Eliyle göğsünü göstermişti. “İşte burada, resimdeki kalp de benim kalbimin gölgesi.” demişti.

Çocuklar ayna gibidir. En sevdikleri kişinin karşısına geçerler ve gördüklerinin aynısını yaparlar. Onu taklit ederler. Her şeyi böyle öğrenirler. Kardeşin de seni taklit ediyor. Bunun farkında mısın?

Bir kardeşin olduğu için çok şanslısın. Bunun güzelliklerini yetişkin bir insan olunca anlayacaksın. Bence kardeşliğin tadını çıkarmalısın. Onunla iyi bir ekip olabilirsin. Yapman gereken işlerde ondan yardım isteyebilirsin. Böylece kardeşin, sorumluluk almayı ve yardımlaşmayı öğrenir. Sen de bir yardımcı kazanmış olursun.

Ona yapabileceği görevler vermekten çekinme. Mesela... Neden odanı hep yalnız başına topluyorsun? Onunla odayı toplama yarışması yap. Bazen de onun toplamasını iste ve gelip puan vereceğini söyle. Onu yüreklendir. Böylece onun hayatta başarılı olmasına yardımcı olursun.

Ne olursa olsun kardeşini incitme. Her zaman onun yanında ol. Onu sevginle kuşat. Kardeşinle arana hiçbir şeyin girmesine izin verme. Onunla hep kardeş kal.

Haydi, kardeşliği yeniden keşfet ve hayatı renklendir.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder