Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

17 Ağustos 2012 Cuma

OGES, SBS 2012 Yerleştirme Sonuçları, Kayıt İşlemleri


Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) 2012 yılı yerleştirme işlemleri, Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme  sonuçları 17 Ağustos 2012 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmaya başlamıştır. Öğrencilerimiz T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebileceklerdir.

SBS 2012 Yerleştirme Sonuçları 

2012 Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Yerleştirme İşlemi Sayısal Bilgileri

2012 Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Puan Başarı Sırasına Göre İlk 10 Öğrencinin Kazandığı Okullar


2012 Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Takvimi

2012 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) Öğrenci Yedek Kayıt Durumu Bilgisi için tıklayınız...

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi ile 2012 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme İşlemlerine İlişkin Açıklama 

467.697 kontenjan için 777.096 adayın tercih başvurusunu yaptığı işlemlerde 461.326 aday sisteme dahil ortaöğretim kurumlarına asil kayıt hakkı kazanmıştır. Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilir.

“Sınav Sonuç Belgesi”nde, öğrencinin asil kazandığı okul ile yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırası yer alacaktır. Veliler https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Ayrıca bu yıl yeni bir uygulamaya geçilerek SMS ile bilgilendirilmek isteyen veliler de sürekli olarak bilgilendirileceklerdir.

Asil Listeden Kayıtlar:

Tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir.

Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybederler.

Yedek Kayıt Dönemi:

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 03 Eylül 2012 saat 08.00'den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir.

Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybederler.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 12 Eylül 2012 saat 17.00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar devam edecektir.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer.

Kayıt Hakkı Kazanamayan Öğrenciler:

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının (genel lise ve meslek liseleri)
9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, 13-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapabilecektir. Öğrenciler hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklardır.

Yerleştirme işlemlerine ilişkin sayısal veriler ve en yüksek puana sahip ilk on öğrencinin kayıt hakkı kazandığı okullara ait liste ekte sunulmuştur.

İlgililerin konuyla ilgili her türlü soruları için MEB İletişim Merkezi Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabileceklerini belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

2012 OGES Yerleştirme Tavan Taban Puanları Listesi açıklandı.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder