Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

24 Nisan 2012 Salı

Ortak Miras ve Turizm, 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Notları


turizm
ORTAK MİRAS VE TURİZM
İnsanların başka yerleri görmek, tanımak, dinlenmek, eğlenmek, spor ve alışveriş yapmak için yaptıkları gezilere turizm denir. Geziyi yapan kişilerde de turist denir.

Turizm sadece yabancı ülkelerden ülkemize yapılmaz. Kendi vatandaşlarımızın ülkemizi gezmesi iç turizm demektir. Başka ülkelere gidilmesi veya gelinmesi durumuna da dış turizm denir.

Ülkelerin tanıtılmasında, toplumlar arası ilişkilerin geliş­mesinde, önyargıların ve yanlış anlaşılmaların ortadan kaldırıl­masında ve dünya barışının sağlanmasında turizmin önemi büyüktür.

Turizm, bacasız fabrika gibidir. Çevreye ve doğaya zarar vermeden en iyi geliri elde etme yollarından biridir. Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerin turizmden kazandıkları paralar milli gelirlerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

Ülkemizi tercih eden turistleri ülkelere göre sıraladığımızda birinci sırada Almanları, ikinci sırada Rusları görüyoruz.

Bir turist bir ülkeye seyahat ettiğinde turistik eserleri gezerken o ülkenin insanlarını ve kültürünü de tanır. Turizm sayesinde insanlar birbirlerini tanır, karşılıklı olarak birbirlerine saygı ve sevgi duyarlar. Değişik ülke insanları arasındaki yakınlaşma, birbirlerini tanımalarına neden olur. Böylelikle ülkeler arasında dostluk köprüleri kurulur.

Şenlikler, festivaller, yarışmalar ülkelerin tarihi zenginlikleri ile doğal güzelliklerinin ve kültürel özelliklerinin tanıtılmasında çok büyük bir öneme sahiptir.

Tüm "Hepimizin Dünyası" Konu Özetleri İçin Tıklayınız


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder