Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

22 Haziran 2011 Çarşamba

TEFBİS - Hane Halkı Eğitim Harcamaları Anketi 2011


www.tefbis.com.tr, www.tefbis.gov.tr, tefbis giriş,tefbis ne zamana kadar girilecek, tefbis son giriş tarihi, tefbis son gün, tefbis harcama anketi, tefbis anket girişi

TEFBİS - Hane Halkı Eğitim Harcamaları Anketinin Girilmesi
TEFBİS - Hane halkı eğitim harcamaları anketini girmek için http://tefbis.meb.gov.tr adresine giriniz. Sağ tarafta bulunan Eğitim Harcamaları Anketi seçilerek anket giriş sayfasına ulaşabilirsiniz.

Anket girilmeden önce okul yönetimince yapılması gereken işlemler:   


1.Öncelikle söz konusu ankete TEFBİS sistemi ana sayfasında yer alan E-Kitap modülünden (Tefbis Anket Dosyaları)  ( http://tefbis.meb.gov.tr/default2.aspx?KOD=2 ) ulaşılacaktır.

2.Anket formları okulun türüne göre resmi okullar ve özel okullar olmak üzere iki ayrı formda hazırlanmıştır. Okul türüne göre ilgili anket formu, okulun toplam öğrenci sayısı kadar bastırılacaktır.

3.TEFBİS "E-Kitap Modülü" altında yer alan "Veli Açıklama Mektubu" toplam öğrenci sayısı kadar bastırılarak, anket formları ile birlikte velilere ulaştırılacaktır. Veli Açıklama Mektubunun sağ alt kısmında yer alan anket numarası alanına gönderdiğiniz öğrenciye ait anket şifresini girerek velilere göndermeniz öğrenci eşleştirmelerinde karışıklık olmaması açısından faydalı olacaktır.

4.Basılı anket formlarının velilerce 17 Haziran 2011 tarihine kadar doldurulması sağlanacak ve doldurulmuş anket formları tekrar Okul Yönetimince toplanacaktır.

5.Basılı formlara ait bilgiler, Okul Yönetimlerince belirlenecek öğretmenler tarafından 21 Haziran 2011 tarihinden itibaren internet üzerinden TEFBİS sistemine yüklenecektir. Bu işlem için:

a)       TEFBİS "Okullar Modülü/Listeleme/Anket Öğrenci Listesi"nde yer alan öğrencilere özel üretilmiş Anket Listesi alınacaktır.
b)       Sisteme giriş her bir öğrenci için ayrı ayrı yapılacaktır. Söz konusu listede öğrencinin okul numarası, adı ve üretilen anket numarası bulunmaktadır.
c)      TEFBİS ana sayfasında yer alan "Eğitim Harcamaları Anketi" başlığı üzerinden açılan ekranda, her öğrenci için özel üretilen anket numarası ile ilgili öğrenciye ait TC Kimlik Numarasının ilk 5 hanesi güvenlik kodu alanına girilerek sisteme giriş yapılacaktır. Eşleşmede hata olması durumunda ya da belirlenen kodların yanlış girilmesi durumunda sisteme giriş izni verilmeyecektir. 
d)      Sisteme giriş yapılan öğrenciye ait anket formunda yer alan bilgiler sırasıyla sistem üzerinden doldurulacaktır. Her bir anket formunun bir seferde tamamlanması gerekmektedir.
Veri girişlerinde herhangi bir yanlışlık ya da eksiklik olması durumunda sisteme tekrar giriş yapılabilecektir. Bu durumda anketin tekrar doldurulması gerekmektedir. Her giriş sonrası eski bilgiler silinmekte yeni bilgiler saklı tutulmaktadır.
Anket doldurma işlemlerinin basılı form üzerinden velilerce 17 Haziran 2011 tarihine kadar tamamlanmasının sağlanması gerekmektedir. Söz konusu basılı anketlere ilişkin bilgilerin internet üzerinden girişleri ise okul yönetimlerince belirlenecek öğretmenler tarafından 9 Eylül 2011 tarihine kadar tamamlanacaktır.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder