Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

25 Mayıs 2011 Çarşamba

İsviçre - Cahillikler Kitabı



İsviçre'yi ne kadar iyi tanıyorsunuz?

a. Swiss roll (rulo pasta) yerler
b. Köpek yerler
c. Guguklu saati icat etmişlerdir
d. Orduları yoktur

Swiss roll İsviçre pastası değildir: Hiçkimse bu pastaya neden "Swiss" adı verildiğini bilmiyor. İsviçre'de bu pastaya "Biscuit- rolle" ya da "gâteau roulé" denir; İspanyollar brazo de gitano ("çingenelerin silahı"), Amerikalılar da jelly roll (jelly, reçel demektir) der.

Carl Reed'ın The Third Man (1949) filminde yer alan Orson Welles'in meşhur iç monologuna rağmen, guguklu saat 1738'de Almanya'da icat edilmiştir.

İsviçreliler daha modern ve modern hayata daha faydalı icatlara imza atmışlardır: Suni ipek, selofan, Velcro {yüzeyleri birbirine tutturmak için kullanılan bir tür sentetik kumaş), sütlü çikolata ve İsviçre ordu çakısı.

İsviçreliler tarafsızdır, ama savaş karşıtı değildir. Yaşı 20 ile 40 arasında olan her İsviçreli erkek İsviçre ulusal milis gücünde yer alır ve evinde bir tüfek bulundurur. Eğer İsviçre bir savaşa girecek olsa 500.000 kişilik bir "ordu" hazırdır. İsviçre Hava Kuvvetleri İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman ve Müt¬tefik uçaklarını çok rahat biçimde vurup düşürmüştür.

Geriye köpek yemeyle ilgili olan şık kalıyor. Makul ve yasalara saygılı İsviçreliler, Avrupa'da köpek eti yiyen tek halktır.
Uzak Alp köylerinde kaç köpeğin tuzlanarak, tütsülenerek ya da sucuk, sosis yapılarak yendiği bilinmiyor, ama bunun gerçekleştiği kesin. Aynı şey kediler İçin de geçerli. Savunmaları da şu: Çok sevdiğimiz bir evcil hayvanı kullanıma sokmak mantıklıdır ve bizim için de faydalıdır. Köpeğin en lezzetli parçalarını yedikten sonra geriye kalan parçalar yağa dönüştürülür ve öksürük tedavisinde kullanılır.

-Cahillikler Kitabı-

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder