Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

20 Ekim 2012 Cumartesi

3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Tema İyi Bir Dinleyici ve Konuşmacıyım Etkinliği


      İyi Bir Dinleyici ve Konuşmacıyım
        Zamanımızın büyük bir kısmını okulda öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız ve okul çalışanlarıyla geçiririz. Onlarla sürekli iletişim kurarız. İletişim kurarken dikkat etmemiz gereken birkaç önemli nokta vardır:


      Öğretmenlerimize karşı saygılı olmalı, sözlerini dikkatle dinlemeliyiz. Büyüklerimize “siz” diye hitap etmeliyiz. Okul çalışanlarına karşı nazik olmalı, onların işlerini kolaylaştırmalıyız. Arkadaşlarımızla, büyüklerimizle konuşmalarımızda nezaket ifadeleri kullanmalıyız. "Lütfen, teşekkür ederim" gibi nezaket sözcüklerinin sihirli sözcükler olduğunu unutmamalıyız. Bizimle konuşan birini, sözünü kesmeden dinlemeliyiz. Söz sırası bize geldiğinde anlatmak istediklerimizi düzgün cümlelerle ifade etmeliyiz.         Arkadaşlarımıza karşı hoşgörülü olmalıyız. Bizi üzen bir olay yaşadığımızda duygularımızı öfkelenmeden, nazikçe dile getirmeliyiz. Önce dinleyip sonra konuşmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

      Sorular
1. Arkadaşlarınızla, büyüklerinizle iletişim kurarken en sık kullandığınız nezaket sözcüklerinden 5 tanesini yazınız.
2. Sıra arkadaşınız sizden izin almadan kalem kutunuzu aldı ve içindeki malzemeler yerlere saçıldı. Bu olay karşısında ne hissedersiniz? Ona duygularınızı nasıl ifade edersiniz?
3. Nezaket sözcüklerine neden "sihirli sözcükler" deniyor olabilir?


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder