Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

10 Eylül 2012 Pazartesi

Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı 2012-2012


İlkokul 1. sınıflarda yer alan zorunlu ders kapsamındaki  Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi için Öğretim Programı hazırlanmıştır.

1-Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı
12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 25/06/2012 tarih ve 69 sayılı Kurul Kararına göre  
İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi”ne göre 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren 1. ve 5. sınıflardan başlanmak üzere kademeli olarak uygulanması ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile kabul edilen “İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesi”nin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren 1. ve 5. sınıflardan başlanmak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırılmıştır.

Yeni ders çizelgelerinin kabulü ile öğretim programlarında yeniden yapılanma süreci başlamıştır.
Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüz tarafından 1- 4. sınıflar için “Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi” öğretim programı hazırlanmıştır. Bu ders, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın ilgili kurul kararı gereği 1. sınıflarda 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlanacak 2., 3., 4. sınıflarda ise aşamalı olarak uygulanacaktır. Sınıf öğretmenlerinin gireceği dersin işlenişinde “FEK kartları” ve “Oyun Oynuyorum Derleme Kitapçığı” nın kullanımına da yer verilmiştir.

2-Fiziksel Etkinlik Kartları (FEK) ve Oyun Oynuyorum Derleme Kitapçığı
FEK kartlarında öğrencilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimlerini sağlayacak oyunlar yer almaktadır. Ayrıca kartlarda öğretmenlerin rahatlıkla kullanmaları için gerekli açıklamalara yer verilmiştir. Bu kartlarda önerilen oyunlar sınıfta, okul bahçesinde veya okulun çok amaçlı kullanılan salonlarda oynanabilecek türden oyunlardır. Kartlarda yer alan oyunlar ve fiziki etkinlikler hazırlanırken engelli öğrencilerin katılacağı oyunlar özellikle vurgulanmıştır.
FEK kartlarında fiziki hareketlerin yanında ulusal ve evrensel oyunlar da bulunmaktadır.
Adı geçen dersin öğretim programı ve materyalleri hazırlanırken;
  • Öğrencilerin okulu sevmeleri,
  • Yaşları gereği oyun oynamaları,
  • Okulda arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmeleri,
  • Fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi,
  • Engelli öğrencilerin oyun ve etkinliklere katılımı,
  • Sağlıklı olma konusunda için bilinçlenmeleri amacıyla öğrencilerin her gün bir saat aktiviteye katılmaları,
  • Takım ruhu kazanmaları,
  • Düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi
vb hedefler dikkate alınmıştır.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder