Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

Terör olayları, Doğu illerini tercihlerinizi nasıl etkileyecek?

11 Mart 2012 Pazar

4. Sınıf Matematik Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi İle İlgili Problemler ve Cevapları


1. Amcası, Mehmet Akif’e bahçedeki duvarı boyamasını söylemiş. Mehmet Akif, 36m uzunluğundaki duvarın 1/6'sını sarıya, 1/6'sını laciverte boyamış. Mehmet Akif duvarın kaç metresini boyamıştır?
A) 12m
B) 24m
C) 30m
D) 18m

2. Belediye 42km yolumuzun 1/6’ ini asfaltladı. Geriye kaç km yol kaldı?
A) 36 km
B) 35 km
C) 30 km
D) 28 km

3. 250 TL aranın 2/10 ‘si ile 1/10 ‘ ini harcadım. Geriye kaç liram kaldı?
A) 150 TL
B) 125 TL
C) 175 TL
D) 100 TL

4. Bahçemizin 1/7 ‘ine gül,2/7 ’sine lale, geriye kalan kısmına da sebze diktik. Bahçemiz 98 metre kare olduğuna göre ne kadarına çiçek ektik?
A) 35 m2
B) 40 m2
C) 42 m2
D) 45 m2

5. Bir top kumaşın 2/8 ‘si ile1/8 ‘i satılmıştır. Bir top kumaş 200 m olduğuna göre geriye kaç m kumaş kalmıştır?
A) 75 m
B) 100 m
C) 125 m
D) 150 m

6. Can kitabının önce1/5 ‘ini sonra da 2/5‘sini okudu. Can’ın kitabı 75 sayfa olduğuna göre Can kaç sayfa okumuştur?
A) 45
B) 30
C) 60
D) 25

7. Berke, sabah kutudaki sütün 1/9 ‘ini akşam da 3/9‘ünü içmiştir. Bir şişede 450 cl süt olduğuna göre geriye kaç cl süt kalmıştır?
A) 150 cl
B) 250 cl
C) 200 cl
D) 500 cl

8. 48 litrelik bir bidon suyun önce2/6 ‘si sonra 3/6’ü harcanmıştır. Geriye kaç litre su kalmıştır?
A) 7 litre
B) 8 litre
C) 42 litre
D) 14 litre

9. Balonlarımın önce 3/8 ‘ü sonra 1/8 ‘i daha sonrada 2/8 ‘si patladı. Geriye 14 balon kaldığına göre kaç balon patlamıştır?
A) 28
B) 35
C) 14
D) 42

10. Selin, 70 cevizin 7/10 ‘sini arkadaşları ile paylaştı. Selin’e kaç ceviz kaldı?
A) 21
B) 14
C) 28
D) 49

11 Babam, resim çerçevesi yapmak için 78cm çıtanın 4/6‘ ünü kullandı. Geriye cm çıta kaldı?
A) 12cm
B) 26 cm
C) 18cm
D) 30cm

12. Bir günün2/6 ‘sini uykuda 1/6 ‘ini okulda geçiriyorum. Geriye kaç saat kalır?
A) 12 s
B) 10 s
C) 8 s
D) 6 s

13. Selin, masal kitabının 3/6‘ünü okudu. Okunacak 36 sayfa kaldığına göre kitabın tamamı kaç sayfadır?
A) 36
B) 72
C) 118
D) 144

14. Bir manav üzümlerin 1/3’ini sattı. 15 kg üzüm sattığına göre geriye kaç kg üzüm kalmıştır?
A) 15
B) 20
C) 30
D) 45

15. Kümesteki tavukların 1/4‘i yumurtluyor. Bu kümeste 20 tavuk olduğuna göre yumurtlamayan kaç tavuk vardır?
A) 5
B) 15
C) 4
D) 8

16. Bir sepetteki 90 yumurtanın 4/10‘ünü sattık. Geriye kaç yumurta kaldı?
A) 30
B) 36
C) 45
D) 54

17. Bir sandık domatesin 2/8‘si çürüdü. Geriye 18 kg domates kaldığına göre bir sandıkta kaç kg domates vardır?
A) 16kg
B) 42kg
C) 24kg
D) 8kg

18. Bir sandık elmanın 3/6’ünü sattık. Geriye 18kg elma kaldığına göre satılmadan önce sandıkta kaç kg elma vardır?
A) 24kg
B) 32kg
C) 36kg
D) 40kg
 
19. 4/A sınıfındaki 45 öğrencinin 3/9 ‘ü geziye katıldı.Geziye katılmayan öğrenciler kaç kişidir?
A) 15
B) 20
C) 30
D) 25

20. Bizim sınıftaki öğrencilerin 1/10‘i resim, 4/10 ‘ ü müzik ve 3/10 ‘ matematik kursuna gidiyor.Sınıf mevcudu 40 olduğuna göre kursa giden kaç öğrenci vardır?
A) 16
B) 32
C) 24
D) 8
 
CEVAPLAR:
1-A, 2-B, 3-C, 4-C, 5-C, 6-A, 7-B, 8-B,  9-D, 10-A, 11-B, 12-A, 13-B, 14-C, 15-B, 16-C, 17-C, 18-C, 19-C, 20-B 



Benzer Yazılar



4 yorum:

  1. çok kötü cevap anaktarı yok

    YanıtlaSil
  2. illa olacak mı idi cevap anhtarı ?

    YanıtlaSil
  3. Adam yazdığı soruları yanlış yazıyor misal paranın yerine aranın demiş :D üstüne üstlük yazdığı soruların cevablarıda yanlış :D birde cevap anahtarı var!iyi bakarsanız bulursunuz!! :DD xD 1-A, 2-B, 3-C, 4-C, 5-C, 6-A, 7-B, 8-B, 9-D, 10-A, 11-B, 12-A, 13-B, 14-C, 15-B, 16-C, 17-C, 18-C, 19-C, 20-B

    Dimiş soruların cevablarına.....Buradan bakabilirsiniz! ;)

    YanıtlaSil