Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

1 Aralık 2011 Perşembe

AOL Öğrencilerine (ders seçme, değişiklik yapma, sınav yeri değiştirme vb. işlemler) Duyuru


21-22 Ocak 2012 tarihinde yapılacak I. dönem sonu sınavları hazırlıklarının başlaması nedeniyle 2 Aralık 2011 tarihinde sistem öğrencilerimizin ders seçme, değişiklik yapma, sınav yeri değiştirme vb. işlemlerine kapatılacaktır. Bu tarihten itibaren öğrenci ve irtibat merkezleri bazı yetkileri kullanamayacaktır. Öğrencilerimizin sınavlarda mağduriyet yaşamaması için aşağıdaki maddeler halinde yazılı olan hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

1-      Ders seçmeyen öğrencilerimiz 02 Aralık 2011 tarihine kadar derslerini mutlaka seçmelidirler(yaklaşık 72 bin öğrenci 25 Kasım 2011 tarihi itibariyle dersini seçmemiş olup ,belirtilen tarihe kadar seçilmezse müdürlüğümüzce yapılacak ders atamalarında daha sonra değişikliğe gidilmeyecektir. Dönem sınavına gireceği derslerini seçme sorumluluğu öğrencilerimize aittir.)
2-      Derslerini seçmiş olan öğrencilerimiz, seçtiği dersleri tekrar kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.(Bazen yanlışlıkla seçilen dersi silebiliyorlar.)
3-      Doğru dersleri seçtiğinizden emin olun. Öncelikle ortak ve alan derslerini(alanı olanlar için) seçiniz. Daha sonra seçmeli dersleri seçiniz.
4-      Alansız(Alan yok) olan öğrencilerimizin ortak dersleri seçerken aynı isimli seçmeli dersleri de seçmeleri yararlarına olacaktır.(3. Dönemde bulunan bir öğrencimiz Ortak Türk Edebiyatı-3 dersini seçmişse Seçmeli Türk Edebiyatı-3 dersini de seçebilir.)
5-      Seçmiş olduğunuz derslerin adlarının bulunduğu listeyi(Bilgisayar çıktısını)alarak irtibat bürolarından kitaplarınızı alabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz derslerin kitaplarını aldıktan sonra mutlaka web sayfamızda olan kitap içerikleriyle karşılaştırınız. Daha önce girip başarılı olduğunuz derslerin kitaplarını, kitap dağıtımı yapan irtibat bürolarına teslim ediniz. Elinizde kitabı olan ancak başarılı olamayıp ve tekrar seçtiğiniz derslerin kitaplarını ikinci bir kez istemeyiniz.
6-      Öğrencilerimiz için kimlik ve bandroller irtibat bürosu olan okullarımızagönderilmiştir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz kimlik ve bandrollerini, daha önceden kayıtlı olup kayıt yenileten öğrencilerimiz ise 2011-2012 Öğretim yılına ait bandrollerini alabilirler.
7-      Alanı olan öğrencilerimiz alan değişikliği yapmışsa mutlaka ders seçimini yeniden yapmalıdır.
8-      Sınav Merkezini değiştirmek isteyenler geçerli bir mazeret belgesi ile irtibat bürosuna giderek sınav ili ekletebilirler Sınav ili eklendikten sonra öğrenci kendi numarası ve şifresiyle sisteme girerek eklenen sınav ilinin merkez veya ilçelerinden birini seçmek zorundadır.  (Sınav merkezini daha önce Van ve İlçeleri olarak işaretleyen öğrencilerimiz bir irtibat bürosuna  gitmeden ve mazeret belgesi sunmadan kendileri istedikleri sınav merkezini seçebileceklerdir.)
9-      Yeni kayıt olan öğrencilerimiz web sayfasındaki Açık öğretim Lisesinin işleyişi ile ilgili “Tanıtım Sunumunu” mutlaka okumalıdırlar.
10-  Açık öğretim iş ve işlemleri internet üzerinden yapıldığından öğrencilerimiz internetten en iyi şekilde yararlanmasını bilmelidirler (İnternete erişim imkanı olmayan öğrenciler internet erişimi olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ile iletişim halinde olmalıdırlar. Öğrencinin internetinin olmaması iş ve işlemler ile ilgili duyuruların takibinde mazeret sayılmamaktadır).

11-  Açıköğretim Lisesi ile ilgili soru ve sorunlarınızı 444 83 83’ü arayarak(24 saat) telefonla, aloegitim@meb.gov.tr ye veya aciklise@meb.gov.tr adreslerine elektronik ortamda iletebilirsiniz.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder