Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

22 Aralık 2011 Perşembe

2012 ÖSYS Kılavuzu ve Aday Başvuru Formu, LYS, YGS Başvuru Tarihleri


2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) : Başvurular
2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, 2012-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.  Adaylar isterlerse başvuru merkezlerine gönderilen örnek kılavuzları da, başvuru süresi içinde başvuru merkezlerinde inceleyebileceklerdir.
Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır. (*)

Mezun durumdaki adaylardan 2010 ve 2011-ÖSYS’nin her ikisine de başvurmamış olanlar ile 2010 veya 2011-ÖSYS’ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabileceklerdir.

Mezun durumdaki adaylardan 2010 veya 2011 ÖSYS’den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar başvurularını; isterlerse bireysel olarak İnternet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabileceklerdir.
2012-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler 2012-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. 2012-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

(*) Van ilimizde yaşanan deprem nedeniyle bu ilimizde yer alan okullarda öğrenim gören, ancak deprem nedeniyle öğretime devam edilemediği için diğer ortaöğretim kurumlarına nakledilerek burada öğrenimine devam eden ve 2012-ÖSYS’ye başvurmak isteyen son sınıf öğrencileri, öğrenime devam ettikleri ortaöğretim kurumunda başvurularını yapacaklardır. Öğrenime devam ettikleri okul Başvuru Merkezi değilse Okul Müdürlükleri tarafından diğer öğrenciler gibi en yakın Başvuru Merkezine yönlendirileceklerdir. Bu konuda Okul Müdürlükleri adaylara her türlü kolaylığı göstereceklerdir.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder