Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

31 Ekim 2011 Pazartesi

Atatürk'ün Akılcılık ve Bilime Verdiği Önem


ATATÜRK'ÜN AKILCILIK VE BİLİME VERDİĞİ ÖNEM

            Atatürk sanat ve bilime önem veren bilimin yol göstericiliğine inanan bir önderdi. ‘Dünyada her şey için, yaşam için, başarı için en gösterici yol bilimdir, tekniktir. Bilim ve tekniğin dışında yol gösterici aramak aymazlıktır, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır.’ Diyen Atatürk ulusun çağdaş uygarlığa erişmek için bilim ve tekniğe önem verilmesi gerektiğini belirtmiştir.

            Baş Öğretmen Atatürk: ‘Yaşamda en gerçek yol gösterici bilimdir.’ Diyerek yaşamımızın her alanında bize gerçek rehberin bilim ve sanat olduğunu bildirmiştir.

            ‘ En büyük davamız, en uygar ve gönençli ulus olarak varlığımızı yükseltmektir. Bu yalnız kurumlarında değil düşüncelerinde devrimler yapmış olan büyük Türk ulusunun idealidir.’ Diyerek izleyeceğimiz uygarlık yolunu göstermiştir. O, ulusumuzun uygar ve çağdaş bir ulus olmasına çalışırken bunun gerçekleşmesi için bilim ve tekniğin gerekli olduğunu vurgular.

            Akıl ve bilim birbirini bütünler biri olmadan diğerinden söz edilemez. Bilim ve teknoloji aklın ürünüdür bilimsel gelişmelerin yaygınlaşması aklın ön plana çıkmasını sağlar akılcılık ve bilim ulusların yaşamını kolaylaştırır.

            Bilim ulusların ve bireylerin ekonomik, teknolojik yaşamlarının yanı sıra sosyal bilimlerde, güzel sanatlarda da yaşamlarını etkiler, güzelleştirir. Mutlu bir yaşam sürdürmek istersek bilimin yol göstericiliğine güven duymalıyız. 


Benzer Yazılar



7 yorum:

  1. bu bilgileri verdiğiniz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. tşkr beyler bayanlar

    YanıtlaSil
  3. Odevime cok yardimci oldu thank you very much sizlere tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  4. Ödevime yardımcı oldu,teşekkürler :))))

    YanıtlaSil
  5. Ödwvime çok yardımcı oldu tşk

    YanıtlaSil