Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

10 Haziran 2011 Cuma

Seçim Yasakları


12 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimine yönelik siyasi partilerin propaganda dönemi yarın saat 18.00'de sona erecek.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, yarın saat 18.00'den sonra yayın yasakları başlayacak. Seçimin yapılacağı Pazar günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Seçim günü saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını saat 21.00'den önce de kaldırabilecek.
Radyo ve televizyon yayınları yönünden, oy verme gününden önceki 24 saat içinde, 3984 Sayılı Yasanın 32. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan, ''Seçimlerde oy verme gününden önceki 24 saat içinde her türlü haber, röportaj gibi programlar veya reklamlar yoluyla kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla siyasi bir partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek yayınlarda bulunulmasına izin verilemez. Bu yasaklara uymayanlara yayın ilkelerini ihlal etmiş sayılırlar'' kuralı uygulanacak.
Seçimlerin sağlıklı ve düzenli şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla YSK'ca belirlenen yasaklara göre, Pazar günü saat 06.00'dan saat 00.00'a kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak olacak.
Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.
Seçim günü saat 06.00'dan saat 00.00'a kadar, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, her türlü kesici, delici ve bereleyici aletler, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler taşıyamayacak.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder