Sitemizi Facebook'ta Beğenmek İster misiniz?

22 Mayıs 2011 Pazar

Yavru Sülünlerin Çıkışları Canlı Yayında


Çevre ve Orman Bakanlığı ile Mynet'in işbirliğiyle, Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'ndaki yavru sülünlerin yumurtadan çıkışları, internet ortamından beş gün boyunca canlı olarak yayınlanacak.

Yavru sülünlerin çıkışları canlı yayında
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşleri Daire Başkanı Ahmet Çivi, Samsun İl Çevre Orman Müdürlüğü Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlığın doğa hayatı korumayı amaçladığını, bu kapsamda nesli tükenmekte olan kuş türlerinden sülünün devamına katkı sağlamak için Türkiye'nin yerlerinde sülün üretme istasyonları açtıklarını söyledi.

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Çivi, hem yaban hayatını sevenlere, hem de vatandaşlara sülün yavrularının yumurtadan çıkışın göstermek istediklerini belirterek, ''Bu kapsamda bakanlığımız, Mynet ile işbirliği yaparak böyle bir canlı yayına karar verdi. Yarın saat 08.00'dan itibaren tüm dünyaya internet ortamında yayınlamaya başlayacağız. 10 milyon kişinin izleyeceğini umuyoruz. Bu canlı yayın üçüncü defa oluyor. Bundan öncekilere büyük ilgi duyulmuştu. İnşallah buna da büyük ilgi gösterilir'' dedi.

Vatandaşların canlı yayını www.cevreorman.gov.tr, mynet.com, www.milliparklar.gov.tr sitelerinden izleyebileceklerini, canlı yayın uygulamasının 22-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Samsun İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak da bu yıl 10 bin adet sülün üretme hedefinde olduklarını, bunların yaklaşık 2 bin 500 adedini doğal alanlara, kalan 7 bin 500 kısmını da bakanlığın kendilerine belirttiği yerlere bıkacaklarını sözlerine ekledi.


Kaynak: Mynet.com


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder